header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
10.09.2010 09:20

Πασχαλίδης: Τουριστική πληγή οι Βρετανοί


Αύξηση 4,3% σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών κατά το μήνα Αύγουστο 2010 σύμφωνα με την έρευνα ταξιδιωτών, ανήγγειλε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

Σε δηλώσεις του στο Υπουργείο ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι οι αφίξεις των τουριστών κατά το μήνα Αύγουστο του 2010, ανήλθαν στις 304.264 σε σύγκριση με 291.583 τον αντίστοιχο περσινό μήνα, καταγράφοντας έτσι αύξηση ύψους 4,3%.

 

Εξάλλου, για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου - 31η Αυγούστου 2010, οι αφίξεις τουριστών σημείωσαν αύξηση ύψους 0,7%.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία με ποσοστό 50,2%, για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Αυγούστου, ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 5,8%.

Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση στις αφίξεις τουριστών ο Υπουργός δήλωσε ικανοποιημένος τόσο με την αύξηση των ξένων τουριστών στο νησί, όσο και με την αύξηση των Κυπρίων τουριστών που επέλεξαν για φέτος τον εσωτερικό τουρισμό.

Κληθείς να σχολιάσει τη συνεχή μείωση της άφιξης τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο, κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να επηρεάστηκε περισσότερο από την διεθνή οικονομική κρίση και ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι στους οποίους οφείλεται η μείωση αυτή.

Δήλωσε ότι τόσο το Υπουργείο Εμπορίου όσο και ο ΚΟΤ καταβάλλουν διάφορες προσπάθειες και έχουν αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες για την συγκράτηση και την ανατροπή της μείωσης στις αφίξεις Βρετανών τουριστών.

Τέλος χαιρέτισε τις νέες αεροπορικές συνδέσεις τις Κύπρου με το εξωτερικό που έχουν εξαγγελθεί πρόσφατα από διάφορες αεροπορικές εταιρίες όπως και την προβολή εκπομπής μαγειρικής που θα προβάλλει την κυπριακή γαστρονομία στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Σκάι.

 

 

πηγή: InBnews.com

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /