header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
04.10.2010

Αύξηση 60% στον τουρισμό από Ρωσία Νάνσια Παλάλα


Μέχρι και 60% αναμένεται να είναι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία στην Κύπρο, είπε ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης σε δηλώσεις λίγο πριν αναχωρήσει από τη Μόσχα. Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι μέχρι την 31η Αυγούστου είχαν έρθει στην Κύπρο 157.000 Ρώσοι τουρίστες, ενώ οι τάσεις για τους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι ανοδικές.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγο για θεαματική αύξηση του τουρισμού από τη Ρωσία είχε κάνει πρόσφατα και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Ο υπουργός Εμπορίου δεν περιορίστηκε, πάντως, στις προβλέψεις του για αύξηση των τουριστών από τη Ρωσία μόνο στη φετινή χρονιά. Είπε ότι η αύξηση θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών έφθασε τις 157.000, σημειώνοντας αύξηση περί το 50% σε σχέση με πέρυσι για την ίδια περίοδο. Μέχρι το τέλος του 2010, ανέφερε, η αύξηση θα φθάσει το 60% έως το τέλος της χρονιάς, καθώς οι τάσεις συνεχίζουν να είναι ανοδικές.

 

Άλλα τρία προξενεία

«Ελπίζουμε σε σημαντικές ανόδους και τα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε ο κ. Πασχαλίδης, και πρόκειται για κοινή διαπίστωση από τις επαφές μας με τους τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες της αγοράς στη Μόσχα, που έχουν καθιερωθεί πλέον στο πλαίσιο του προγραμματισμού της επόμενης περιόδου».

Ο υπουργός Εμπορίου προέβη στην εκτίμηση ότι σημαντική βοήθεια στη διαδικασία αυτή θα παράσχει και η προγραμματισμένη λειτουργία τριών ακόμη Προξενείων της Κύπρου στις μεγάλες ρωσικές πόλεις Σαμάρα, Αικατερινούπολη και Κρασνοντάρ, αλλά και η συντονισμένη πολιτική ανάπτυξης του κυπριακού τουριστικού προϊόντος στη ρωσική περιφέρεια εν γένει και η περαιτέρω εξειδίκευσή του προς κατευθύνσεις, που ενδιαφέρουν μεγάλες ομάδες Ρώσων, όπως ο θρησκευτικός και ο αθλητικός τουρισμός.  

 

Στα 900 ευρώ η κατά κεφαλήν δαπάνη

«Η Ρωσία είναι πλέον ο δεύτερος καλύτερος πελάτης μας μετά την Αγγλία και οι Ρώσοι τουρίστες δαπανούν κατά κεφαλήν περί τα 900 ευρώ έναντι 600 των Βρετανών», σημείωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΚΟΤ Λεύκος Φυλακτίδης, ο οποίος συμμετείχε στην κυπριακή αντιπροσωπία.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η κυπριακή τουριστική ηγεσία στην αύξηση και των πτήσεων από Ρωσία και μάλιστα όλο το χρόνο, γεγονός που φαίνεται πως θα επιβεβαιώσει και η φετινή χρονιά, καθώς η ρωσική «Τρανσάερο» έχει ήδη ζητήσει σχετική άδεια και προγραμματίζει τον πολλαπλασιασμό των πτήσεων προς Πάφο τη χειμερινή περίοδο, ενώ αυξημένες από 4 σε 7 την εβδομάδα θα είναι φέτος και οι πτήσεις προς Λάρνακα από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

 

Η «προβίζα»

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Πασχαλίδης και στο θέμα της «προβίζας», που εκδίδεται μέσω του Διαδικτύου για τους Ρώσους τουρίστες, διευκολύνοντας τα μέγιστα την όλη διαδικασία: «Το αίτημα για χορήγηση βίζας εξετάζεται από τα προξενεία μας σε ρωσικό έδαφος και η θεώρηση-άδεια εισόδου παραχωρείται στη Ρωσία, οπότε, δεν υφίσταται η κριτική, που γίνεται από ορισμένους ευρωπαϊκούς παράγοντες, γιατί στο αεροδρόμιο της Κύπρου γίνεται μόνο η εκτύπωση της βίζας, που ήδη έχει εξεταστεί και εκδοθεί στη Ρωσία, εφόσον και εάν δεν έχει πραγματοποιηθεί η εκτύπωση-επικόλληση της βίζας στο διαβατήριο σε ρωσικό έδαφος».

 

Και από το Καζακστάν

Το ίδιο ενθαρρυντικά είναι, σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, και τα μηνύματα από την ανερχόμενη αγορά του Καζακστάν, καθώς η Κύπρος ως προορισμός γίνεται όλο και περισσότερο γνωστός στην Κεντρική Ασία. Τα συμπεράσματα αυτά βγήκαν από το επιχειρηματικό Φόρουμ το οποίο χαιρέτισε ο Υπουργός στο Αλμάτι του Καζαχστάν, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κύπρου, στο πλαίσιο της προβολής της Δημοκρατίας ως επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού, με υψηλό επίπεδο τραπεζικών-χρηματιστικών υπηρεσιών.

«Τα σεμινάρια-φόρουμ αυτά θα συνεχιστούν, πριν από τρεις εβδομάδες βρεθήκαμε στην Αικατερινούπολη της Ρωσίας και η δυναμική που αναπτύσσεται, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας και επενδύσεων με όλη την ευρύτερη περιοχή, όπως και εξόδου της Κύπρου από τη “μαύρη λίστα” του Καζακστάν, στην οποία μπήκαμε σιωπηλά και μάλλον αυθαίρετα, και είναι βέβαιο ότι με τον ίδιο τρόπο σύντομα θα βρεθούμε εκτός», είπε ο κ. Πασχαλίδης, επιβεβαιώνοντας ότι ετοιμάζεται και επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πιο πλούσια χώρα της Κεντρικής Ασίας.

 

Για θεαματική αύξηση μιλά ο ΚΟΤ

Για αναστροφή του κλίματος στον τουρισμό και αύξηση από τη Ρωσία είχε μιλήσει πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) Αλέκος Ορουντιώτης, ο οποίος είχε σημειώσει το οριακό έστω θετικό πρόσημο, 1,4%, του περασμένου Αυγούστου, σε σύγκριση με τα περσινά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στα πλαίσια των εορτασμών της χθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΟΤ δήλωσε ότι ''με εξαίρεση τον Απρίλιο -που προκάλεσε μια σοβαρή μείωση 23% εξαιτίας του φαινόμενου της ηφαιστειακής στάχτης και τις αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη- από το Μάρτιο είχαμε μια θετική εικόνα, με αυξήσεις στις αφίξεις 14,8% το Μάρτιο, 4,7% το Μάιο, 5,5% τον Ιούνιο, 0,7% τον Ιούλιο και 4,3% τον Αύγουστο''.

Η οικονομική κρίση, συνέχισε, ''επηρέασε σημαντικές αγορές μας, με προεξάρχουσα εκείνη του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου είχαμε μείωση ύψους 5,8%''.
''Εντούτοις, άλλες αγορές παρουσίασαν σημαντικές αυξήσεις -με κυριότερη τη Ρωσία με θεαματική αύξηση ύψους 50%- εξουδετερώνοντας έτσι τις μειώσεις και αντισταθμίζοντας τα δεδομένα.

Το γενικό μήνυμα που μπορώ να στείλω, είναι εκείνο της συγκρατημένης αισιοδοξίας, κάτι που μας οπλίζει με δύναμη να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στη δύσκολη συνέχεια'', πρόσθεσε.

 

πηγή: sigmalive.com

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Αδελφέ μου Βλαδίμηρε, σου εύχομαι χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά και πάντοτε γεμάτα από την αγάπη του ρωσικού λαού και όλων των λογικών ανθρώπων της γης. Δεν... / 'ενας φτωχός ΈλληναςΠρος άρση του εκκλησιαστικού σχίσματος στην Ουκρανία; / Θανάσης Αυγερινόςκιριε σινχαριτιρια πολα χρονια πριν στ πειρεα στ πασαλιμανι κλειστο τωρα αρμενικο κ δν χορτενα κιριε ειστε καταπλικτικι σινχαριτιρια εχετε τν αφθεντι σινταγη ... / kouklinoug@gmail.comΑνατολική Ουκρανία: Τα αξιοθέατα μιας περιοχής που έχει πληγεί από τον πόλεμο / ΣΟΦΙΑ 6 СОФИЯ  ΠΙΣΤΗ 3 ВЕРА  ΕΛΠΙΔΑ 2 НАДЕЖДА  ΑΓΑΠΗ 0 ЛЮБОВЬ 1 8   δ Κ Π / δ Κ ΠΡώσικες παροιμίες / Το χωριο Απουστα δεν υπαρχει. Ερημωθηκε το 1949 οταν ο Σταλιν τους "εστειλε" ολους στα βαθη του Καζακσταν / Κ.ΣυρανιδηςΣτο ναδίρ οι σχέσεις Αθήνας - Μόσχας / Τέλειο!!! Και οι Αμερικανοί φτιάχνουν τους δικούς τους εξωσκελετούς. / ΓιάνναΑκυρώθηκε την τελευταία στιγμή η επίσκεψη Κατρούγκαλου στη Μόσχα τη Δευτέρα / Θανάσης ΑυγερινόςTo saslik einai apo to Uzbekistan.poion kaukaso? An den kseris min grafis Kai den vazoun ksidi I ouzbeki aka fisiko anthrakouxo metaliko Nero. / OkΗλιοβασίλεμα ή ανατολή στο Κρεμλίνο? / Πολύ καλή ενημέρωση! / Θανάσης ΔήμουΡωσία: Από τη φυλακή στην προεδρία της χώρας / Wow!!! Στο ναυτικό ήταν κι αυτός!!! / ελλαδίτηςΝτοκιμαντέρ για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή στη ρωσική τηλεόραση / Για ποιο λόγο το κράτος τους παίρνει την ιθαγένεια; Μα στα πλαίσια του σχεδίου για τον αφελληνισμό της Θράκης και την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης όλης της... / κάποιος πατριώτηςΡωσικό ΥΠΕΞ: «Παράνομη» η απόφαση της Ελλάδας να εκδώσει στις ΗΠΑ τον Κιρίλ Βίνικ / Δόξα τω Θεώ, ειρήνη να χουμε, μονο αυτό μετράει. Ομόνοια και ευμηερία για τις όλες τις χώρες . Οταν οι πολεμοχαρείς μιλάνε εμείς οι πολίτες τρμεμουμε, Θέλουε να... / Ολγα«Ορθόδοξος εμφύλιος»- Ο Κάιν και ο Άβελ αντιμέτωποι μόνο για 40 λεπτά /