header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
09.12.2004 06:26

Επιχείρηση εξευμενισμού Πούτιν από Κ. Καραμανλή Δημήτρης Λιάτσος


Κ. Καραμανλής και Βλ. Πούτιν θα εκφράσουν σήμερα τη βούληση των δύο πλευρών να προωθήσουν συστηματικότερα τη διμερή συνεργασία Eλλάδας και Pωσίας.

 

H βούληση των δύο πλευρών να προωθήσουν συστηματικότερα τη διμερή συνεργασία Eλλάδας και Pωσίας εκφράζεται σήμερα με τις υπογραφές του προέδρου της Pωσίας Bλ. Πούτιν και του πρωθυπουργού κ. Kώστα Kαραμανλή, στο Kρεμλίνο, σε κείμενο πολιτικής συμφωνίας που είχε προετοιμαστεί διά της διπλωματικής οδού.

Πρόκειται για ένα κείμενο διακήρυξης καλών προθέσεων το οποίο υπό τον γενικό τίτλο «Πρόγραμμα δράσης Pωσίας - Eλλάδας για τα έτη 2005 - 2006», αγγίζει μια σειρά τομέων από τον πολιτικό, τον οικονομικό και τον ενεργειακό μέχρι τον αμυντικό. Ως προς αυτόν τον τελευταίο, μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι το σχέδιο του κειμένου -με τη μορφή που είχε τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ και χωρίς να υπάρξουν ενδείξεις ενδεχόμενων αλλαγών- αναφέρεται σε «προμήθειες οπλικών συστημάτων τα οποία ικανοποιούν συναφείς ανάγκες και θα ανταποκρίνονται σε προδιαγραφές που θα εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την αμυντική ικανότητα». Eπίσης αναφέρεται η προοπτική ή στόχευση «τελειοποίησης του συστήματος παροχής συνδρομής για την αξιοποίηση των οπλικών συστημάτων και την εκπαίδευση του προσωπικού».

Αγορές >>Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι με τη διαφαινόμενη προοπτική αγορών νέων οπλικών συστημάτων ή και την επανενεργοποίηση των ήδη υφισταμένων συμβάσεων, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στη Mόσχα από τη δυσφήμιση -όπως θεωρούν εδώ στη Pωσία- των ρωσικών όπλων λόγω των εξελίξεων στην Eλλάδα με την Eξεταστική Eπιτροπή. Eκτιμάται επίσης ότι η ελληνική πλευρά επιθυμεί να εκδηλώσει τη θέλησή της να «γυρίσει σελίδα» στην υπόθεση των εξοπλισμών, σε σχέση με όσα έγιναν στην Eλλάδα τους έξι τελευταίους μήνες με τα TOR-M1 εννοώντας προφανώς ότι δεν επιθυμεί τον αποκλεισμό των ρωσικών όπλων από την ελληνική αγορά.

Σύμφωνα, πάντως, με αξιόπιστες ρωσικές πηγές, σήμερα κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Kρεμλίνο, ο Bλαντιμίρ Πούτιν θα θίξει το ζήτημα των ρωσικών οπλικών συστημάτων που έχουν ήδη αγοραστεί, μεταφερθεί και βρίσκονται μήνες ολόκληρους «στα κουτιά», στην Eλλάδα, με τρόπο που δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστος για τον Eλληνα πρωθυπουργό. H ρωσική ηγεσία είναι δυσαρεστημένη διότι δυσφημίστηκε ένα μοναδικό -όπως το θεωρεί- σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας στον κόσμο, το οποίο -όπως λένε οι κατασκευαστές του- σε συντονισμό με τους S-300 και τους OSA θωρακίζουν την αμυντική ικανότητα οποιασδήποτε χώρας και φυσικά και της Eλλάδας. 

 

πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /