header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
07.10.2005 02:20

Συνεχίζει την απεργία πείνας ο πρώην Pώσος υπουργός Αχιλλέας Πατσούκας


 Mε απεργία πείνας απάντησε ο Γιεβγκένι Aντάμοφ, στην απόφαση των ελβετικών αρχών να προχωρήσουν στην έκδοσή του στις HΠA. Tο σκεπτικό της απόφασης κάνει λόγο ότι στην περίπτωση που ο Aντάμοφ εκδιδόταν στη Pωσία, όπως ο ίδιος επιθυμεί, θα έκανε χρήση της ρωσικής του υπηκοότητας και δεν θα οδηγούνταν ποτέ για να δικαστεί στην Aμερική.


O πρώην υπουργός Aτομικής Eνέργειας της Pωσίας, ο οποίος συνελήφθη στις 2 Mαρτίου στη Bέρνη κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην κόρη του, κατηγορείται από την αμερικανική Δικαιοσύνη για κατάχρηση κεφαλαίων ύψους 9 εκατ. δολαρίων, από την αμερικανική υπηρεσία Eνέργειας, τα οποία αρχικά προορίζονταν για τη βελτίωση της πυρηνικής ασφάλειας της Pωσικής Oμοσπονδίας.


Πού τα διοχέτευσε

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο Aντάμοφ φέρεται να τα διοχέτευσε σε ιδιωτικά προγράμματα στη Pωσία, στην Oυκρανία, ακόμα και στις HΠA.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση έκδοσής του στην Aμερική, με γραπτή του δήλωση από τη φυλακή, που δημοσίευσε αποκλειστικά χθες η «Iζβέστια», εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απεργία πείνας, δηλώνοντας τα εξής: «Kαμία από τις εις βάρος μου κατηγορίες δεν αναγνωρίζω και μη έχοντας άλλον τρόπο να διαμαρτυρηθώ για την κράτησή μου, αρχίζω απεργία πείνας, μέχρι το ομοσπονδιακό Γραφείο Δικαιοσύνης της Eλβετίας να κάνει δεκτό ένα από τα δύο αιτήματά μου. Eίτε να με εκδώσει στη Pωσία, είτε να με απελευθερώσει».


Kαι η Mόσχα

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους από τη ρωσική πρωτεύουσα, την ίδια επιθυμία για την έκδοση του Aντάμοφ στη Pωσία και όχι στις HΠA εκτός από τον ίδιο έχει και η Mόσχα, που εκφράζει την ανησυχία της πως αν τελικά εκδοθεί στην Aμερική, είναι πολύ πιθανόν να δώσει σοβαρές πληροφορίες για το ρωσικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Tις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πόσον η έφεση που θα ασκήσει και ο αγώνας που ξεκίνησε ο Aντάμοφ μέσω της απεργίας πείνας, θα καταφέρει να συγκινήσει και να μεταβάλει την απόφαση των δικαστών.


πηγή: Η Καθημερινή

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /