header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
07.04.2012 15:33

Mόσχα- Gazprom: H ΔΕΠΑ έχει προοπτική, αλλά δεν θα πληρώσουμε πάνω από μια ρεαλιστική τιμή Θανάσης Αυγερινός


Η Gazprom δεν προτίθεται να πληρώσει παραπάνω για την ελληνική ΔΕΠΑ και θα προτείνει ρεαλιστική τιμή, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του ρωσικού ομίλου Αλεξάντρ Μεντβιέντεφ.

 

«Καταθέσαμε προκαταρκτική αίτηση και ελπίζουμε ότι θα περάσουμε την πιστοποίηση. Η τιμή, που θα προτείνουμε θα είναι απολύτως ρεαλιστική, δεν πρόκειται να πλειοδοτήσουμε», είπε ο κ. Μεντβιέντεφ.

    Την ίδια στιγμή ο Ρώσος αξιωματούχος διαπίστωσε ότι η ελληνική εταιρεία έχει σοβαρές προοπτικές «ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι σε συνθήκες αύξησης της ζήτησης συνολικά στην Ευρώπη είναι δυνατός ο διπλασιασμός της ζήτησης στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα».

    Όπως αναφέρει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι «η ΔΕΠΑ συμμετέχει από ελληνικής πλευράς σε σχέδια όπως ο ρωσο-ιταλικός αγωγός South Stream και οι αγωγοί Ελλάδα- Βουλγαρία (IGB) και Ελλάδα- Ιταλία (IGI)», ενώ επισημαίνεται ότι τη διεκδικούν 17 εταιρείες από 12 χώρες, εκ των οποίων 4 ρωσικές: o κολοσσός της Gazprom, o όμιλος «Σιντέζ» και η συμμετέχουσα σε αυτόν εταιρεία «Νεγκουσνιέφτ», καθώς και το επενδυτικό ταμείο «Ενέργκια».

    Σε σχόλιό της η κρατική «Φωνή της Ρωσίας» επισημαίνει ότι ο ελληνικός Τύπος έχει αποτιμήσει τη ΔΕΠΑ στο 1 δισ. ευρώ, «αλλά η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η ΔΕΠΑ κοστίζει δύο φορές ακριβότερα».

 

 

                                                                                                                                                                             πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λέξεις Κλειδιά: Gazprom, ΔΕΠΑ, αίτηση
σχόλια (2)
  • Θέλουμε ενεργειακή συμφωνία με τους Ρώσους! Εξάλλου είμαστε στην ίδια γεωπολιτική γειτονιά! Οι αμερικάνοι αποδείχθηκαν λίγο υπεύθυνοι μετά τη διαρροή της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού! Ρώσοι και Ελληνες μπορούνε να καταφέρουνε πολλα πιστεύω και στην εξωτερική μας πολιτική με τους Τούρκους και σε οικονομική βοήθεια και εξοπλισμούς. Με τους Ρώσους επιθυμούμε δουλειές στο μέλλον. Οι Αμερικάνοι θέλουν μόνο πολέμους να κάνουν! 'Ολγα 19.04.2012 08:32
  • olga auto den tha ginei pote oso i ellada einai sstin europaiki enosi dustihos! poso malon tora pou i ellada eksartatai amesa apo tin europi! 20.04.2012 11:50 linas
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /