header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
15.02.2013 05:43

Βάζει χέρι στους διεφθαρμένους Θανάσης Αυγερινός ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ… ΤΑ ΞΕΝΑ


ΡΩΣΙΑ Μπορεί να μην υιοθέτησε τις ακραίες προτάσεις του υπερεθνικιστή Ζιρινόφσκι, αλλά ο Πούτιν θέτει περιορισμούς στους αξιωματούχους που έχουν περιουσία στο εξωτερικό.

 

Κακό μπελά έχουν βρει οι προκλητικά διεφθαρμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι, από τη στιγμή που και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τάχθηκε υπέρ των περιορισμών στα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα στο εξωτερικό.

Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη ρωσική Βουλή, δεν περιέχει τελικά τις ακρότητες που είχε προτείνει ο υπερεθνικιστής Ζιρινόφσκι («σύλληψη και υποχρεωτική κατάσχεση των πάντων»), ωστόσο απαγορεύει στους κρατικούς αξιωματούχους που χειρίζονται υποθέσεις κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας της χώρας να έχουν λογαριασμό σε τράπεζες του εξωτερικού ή μετοχές και κρατικά ομόλογα ξένων χωρών, αλλά επιτρέπει να διαθέτουν ακίνητη περιουσία, αρκεί να την έχουν δηλώσει στο «πόθεν έσχες» τους.

Η υπόθεση ξαναφούντωσε κι έστειλε μάλιστα τον πρόεδρο της Επιτροπής Ηθικής (σ.σ. αυτή τους μάρανε…) της Κρατικής Δούμας σε προσωρινή παραίτηση, όσο μελετάται η υπόθεση, στην οποία τον έχουν εμπλέξει οι καταγγελίες ενός από τους πλέον γνωστούς μπλόγκερ της αντιπολίτευσης, του Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι λοιπόν κατήγγειλε τον Βλαντίμιρ Πέχτιν, σημαίνον στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας», ότι από κοινού με τον γιο του Αλεξέι είναι ιδιοκτήτες δύο διαμερισμάτων πολυτελείας στην παραλία του Μαϊάμι (!) αξίας 540.900 και 1.275.000 δολαρίων αντιστοίχως, καθώς και οικοπέδου μετά οικίας στη Φλώριδα, που τους στοίχισε περί τα 400.000 δολάρια.

Κανείς δεν αμφέβαλε ότι οι Ρώσοι μεγαλο-βουλευτές καλοπερνάνε και εν τέλει μπαίνουν στην πολιτική για να «νομιμοποιήσουν» τα προβληματικά ενδεχομένως εισοδήματα του παρελθόντος τους, αλλά να είσαι και πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικής με τέτοιες επιδόσεις και να μην έχεις δηλώσει τίποτε σχετικό στην οικογενειακή περιουσιακή σου κατάσταση ξεπερνά λίγο τα όρια…

Σε κάθε περίπτωση ο Πέχτιν αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει ιδιοκτησία στο εξωτερικό, παραδεχόμενος ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν στον γιο του, επιχειρηματία σήμερα, που πήγε στο Μαϊάμι για σπουδές το 1998. Υπέβαλε μάλιστα εθελουσίως την παραίτησή του ώσπου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν στοιχεία παρανομίας στις πράξεις του, γιατί ως γνωστόν όταν έχεις την εξουσία ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό. Αχ, καημένη Ρωσία με τη χλιδάτη και καμαρωτή ολιγαρχία σου, που άμα δεν βουτήξει τα ποδαράκια της στα νερά του Μαϊάμι δεν μπορεί να αισθανθεί ότι νίκησε τον έναν τον εχθρό, τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό…

Ο Ναβάλνι, με τη σειρά του, επιμένει ότι χρησιμοποίησε δημόσιες πηγές από φορολογικές και δημοτικές αρχές του Μαϊάμι και δημοσιεύει σε ειδική ιστοσελίδα για την υπόθεση (pekhtin.mashina.org) φωτογραφίες των «φιλέτων» και πιστοποιητικά των μεταβιβάσεων από και προς τον γιο του Ρώσου βουλευτή.

Ο Ναβάλνι είναι δικηγόρος και ειδικεύεται στην κριτική Ρώσων αξιωματούχων για θέματα διαφθοράς, απ” την άλλη δέχθηκε προ μερικών μηνών κι έγινε μέλος του Δ.Σ. της επίσημης αεροπορικής εταιρείας της Ρωσίας «Αεροφλότ». Η ρωσική κρατική κουλτούρα προτιμά να έχει τον… εχθρό κοντά «για να τον βλέπει και να τον δελεάζει», αλλά κι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος γιατί να πεινάει, αν μπορεί να ασκεί την κριτική του «καλοταϊσμένος»;

 

πηγή: efsyn.gr 
 
 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /