header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
16.09.2013 00:52

Δηλώσεις της προέδρου της ρωσικής Άνω Βουλής Βαλεντίνας Ματβιένκο ενόψει της επίσκεψής της στην Ελλάδα Θανάσης Αυγερινός


Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, της ρωσικής Άνω Βουλής, με επικεφαλής την πρόεδρό του Βαλεντίνα Ματβιένκο, πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, άλλους αξιωματούχους και επιχειρηματικούς παράγοντες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του Συμβουλίου.

 

«Σχεδιάζουμε να συζητήσουμε στην Αθήνα ένα ευρύ κύκλο θεμάτων της διμερούς ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένων των προοπτικών ενεργοποίησης των διακοινοβουλευτικών επαφών, τη διεύρυνση και τη νομοθετική υποστήριξη της νομικής-συμβασιακής βάσης των διακρατικών μας σχέσεων. Επίσης θα εξετάσουμε τις δυνατότητες για την ανάπτυξη της διαπεριφερειακής συνεργασίας», ανέφερε πριν την αναχώρησή της η κα Ματβιένκο, η οποία μεταξύ άλλων ήταν πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα και κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης και σήμερα κατέχει το τρίτο κατά σειρά κρατικό αξίωμα στη συνταγματική ιεραρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


«Θα συζητήσουμε πώς να διαφοροποιήσουμε το διμερές εμπόριο, να εξασφαλίσουμε τη ροή επενδύσεων, υπολογίζοντας ότι πολλές ρωσικές εταιρείες εκδηλώνουν ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ελλάδα σε διάφορους τομείς, πρωτίστως στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών», σημείωσε η Β.Ματβιένκο, αναφερόμενη σε θέματα διμερούς οικονομικής συνεργασίας, «που θα τεθούν κατά τις επαφές με την ελληνική ηγεσία».
Από τις διμερείς διαβουλεύσεις δεν θα λείψουν τα επίκαιρα διεθνή ζητήματα, όπως η Συρία και η κατάσταση στη Μ.Ανατολή, καθώς η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής υπογράμμισε «την εγγύτητα και συχνά την ταύτιση των θέσεων Ρωσίας και Ελλάδας σε θεμελιώδη ζητήματα της διεθνούς ημερήσιας διάταξης», αλλά και υπενθύμισε στις δηλώσεις της την επικείμενη προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, γεγονός, που θα επιτρέψει να συζητηθούν και ζητήματα ανάπτυξης των σχέσεων Ρωσίας - ΕΕ, μεταξύ των οποίων και οι προοπτικές κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου για τις σύντομες επισκέψεις πολιτών της μίας πλευράς στην άλλη.


Η κα Ματβιένκο θα χαιρετίσει και τις εργασίες του 3ου Ελληνορωσικού Φόρουμ με συμμετοχή οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, που διοργανώνεται με αφορμή την 185η επέτειο των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων, μια επέτειος, «που υπογραμμίζει με πειστικό τρόπο τον ιδιαίτερο, φιλικό, εμπιστευτικό χαρακτήρα» των σχέσεων αυτών. «Είμαστε ορθόδοξοι λαοί και διαθέτουμε κοινότητα πολιτισμών, ανεπτυγμένες ανθρωπιστικές επαφές, γι' αυτό και οι διακρατικές μας σχέσεις είναι σταθερές και μακρόχρονες. Τιμούμε ιδιαιτέρως αυτό το γεγονός και είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξή τους», καταλήγει το Δελτίο Τύπου του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ρωσίας.


Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα της επίσκεψης, η κα Ματβιένκο θα έχει επίσης συναντήσεις με την επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνεισηγήτρια σε θέματα Ρωσίας Ντ.Μπακογιάννη, με τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ.Μίχαλο και θα τιμηθεί με το Χρυσό μετάλλιο της ελληνικής Βουλής «για την προσφορά της στην ανάπτυξη του κοινοβουλευτισμού» και το Χρυσό μετάλλιο «Ιωάννης Καποδίστριας» από το ομώνυμο Κέντρο Ευρωπαϊκών Ερευνών.


πηγή:   ΑΠΕ/ΑΜΠΕ

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /