header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
02.04.2015 17:30

Στις 20 Απριλίου ξεκινούν από την αρμόδια υπηρεσία οι έλεγχοι ελληνικών αγροτικών μονάδων, ενόψει άρσης του εμπάργκο Θανάσης Αυγερινός


 Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου (RosSelHozNadzor) θα ξεκινήσει τις επιθεωρήσεις αγροτοβιομηχανικών μονάδων της Ελλάδας στις 20 Απριλίου, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας, Γιούλια Τροφίμοβα.


«Η επιθεώρηση θα ξεκινήσει από τις 20 Απριλίου. Προκαταρκτικά θα ελεγχθούν 20 επιχειρήσεις και αυτός ο κατάλογος αυτός είναι ακόμη υπό διαμόρφωση» σημείωσε η κ. Τροφίμοβα στο ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ.
Όπως έχει, ήδη, δηλώσει ο βοηθός του επικεφαλής της Υπηρεσίας, Αλεξέι Αλεξέενκο, οι συγκεκριμένοι έλεγχοι των ελληνικών εταιρειών γίνονται «για να επιταχυνθούν οι εξαγωγές από τη χώρα αυτή σε περίπτωση άρσης των ρωσικών αντίμετρων στις κυρώσεις της ΕΕ» πράγμα το οποίο, σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, θα μπορούσε να ανακοινωθεί ως αποτέλεσμα της επικείμενης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 8 Απριλίου.
Νωρίτερα ο κ. Αλεξέενκο είχε αναφέρει ότι οι έλεγχοι, αρχικά, θα ξεκινήσουν στις 6 Απριλίου και θα αφορούν κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες δεν είχαν έως σήμερα διαπιστευθεί στις ρωσικές Αρχές, ενώ οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων θα μπορούσαν να γίνουν «υπό την ευθύνη των ελληνικών αρμόδιων Αρχών φυτοϋγειονομικού ελέγχου».
Σύμφωνα με την κ. Τροφίμοβα «η Ελλάδα ενδιαφέρεται, επίσης, για την εξαγωγή στη Ρωσία φυτικού γενετικού υλικού για καλλιέργειες, σπόρους και νεαρά φυτά προς φύτευση».
Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΤΑΣΣ, εκπρόσωποι της ρωσικής Υπηρεσίας συναντήθηκαν σήμερα, έπειτα από ελληνικό αίτημα, με την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα Δ. Μ. Κουμανάκου.
Με επίσημο αίτημα, από τις 3 Μαρτίου, η Ελλάδα ζήτησε να βγουν από τη λίστα των απαγορεύσεων, που ισχύει από τις 8 Αυγούστου 2014, μία σειρά από διατροφικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα, οι φράουλες, τα ακτινίδια, τα ροδάκινα, τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας, Αλεξέι Ουλιουκάεφ έχει δηλώσει για το θέμα ότι η Μόσχα «θα αναζητήσει δυνατότητες χαλάρωσης του εμπάργκο τροφίμων για την Ελλάδα και την Ουγγαρία, οι οποίες δεν θα έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες του ΠΟΕ».

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /