header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
σχετικά άρθρα
18.02.2016 17:56

Μόσχα: «Η Άγκυρα επεμβαίνει κατάφωρα στη διευθέτηση του Κυπριακού» Θανάσης Αυγερινός ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΞ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΑΠΕ!


Η Άγκυρα επεμβαίνει κατάφωρα στη διαδικασία της διευθέτησης του Κυπριακού, επιχειρώντας να διευκολύνει τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε σήμερα στο τακτικό μπρίφινγκ προς δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Η κα Ζαχάροβα επικαλείται πρόσφατα δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, που αναφέρονται σε επαφές αντιπροσωπείας «κοινοβουλευτικών εκπροσώπων» από τα Κατεχόμενα με την ηγεσία της Τουρκίας «και ειδικότερα με τον πρόεδρο Ερντογάν».
«Κρίνοντας από το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων αυτών ο Τούρκος ηγέτης ανοιχτά παρακινούσε τους Τουρκοκυπρίους να ακολουθήσουν μια σκληρή, ασυμβίβαστη γραμμή κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένης και της ευαίσθητης διάστασης του εδαφικού διαχωρισμού», ανέφερε στη δήλωσή της η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, η οποία δυστυχώς αποκάλεσε τα Κατεχόμενα και την ψευδο-Βουλή «Μεντζλίς της Δημοκρατίας της Β.Κύπρου», χωρίς τον δέοντα διπλωματικό χαρακτηρισμό περί του «διεθνώς μη αναγνωρισμένου».
«Φυσικά το γεγονός αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις της Άγκυρας περί της ετοιμότητάς της να συμβάλει στην ταχύτερη δυνατή ειρηνική διευθέτηση στο νησί και είναι ολοφάνερο ότι κατά τον τρόπο αυτό, παρακινώντας μία από τις πλευρές στον ενδοκυπριακό διάλογο, η ηγεσία της Τουρκίας επεμβαίνει κατάφωρα στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, προωθώντας τα δικά της συμφέροντα», επεσήμανε η Μ.Ζαχάροβα.
«Τα συμφέροντα αυτά απέχουν από τη διασφάλιση μιας γνήσια δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος», επεσήμανε η Ρωσίδα υψηλόβαθμη διπλωμάτης, όπως σημειώνει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, που αναδημοσιεύει τις δηλώσεις της.
Είναι εξαιρετικά θλιβερό ότι το εθνικό πρακτορείο της Ελλάδας δεν έχει μέχρι στιγμής δημοσιεύσει τις δηλώσεις της κας Ζαχάροβα, προφανώς λόγω της επιλογής της ηγεσίας του να διατηρεί μια ανώμαλη, αντιδεοντολογική και εντέλει βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα κατάσταση στην εκπροσώπηση του ΑΠΕ/ΜΠΕ στη Ρωσία.

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /