header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
01 / 02
21.02.2016 19:48

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ φορέων του Έβρου και της Κριμαίας Θανάσης Αυγερινός ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΤΑΤΑ ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΑΠΕ/ΜΠΕ


Συμφωνίες μεταξύ τους συνεργασίας υπέγραψαν η τοπική διοίκηση (Δήμος) της Συμφερούπολης, πρωτεύουσας της Κριμαίας και το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Έβρου, αλλά και ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της αποστολής εκπροσώπων του Έβρου στην ιστορική χερσόνησο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Κριμαίας «Κριμινφόρμ», ο επικεφαλής του Επιμελητηρίου του Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε κατά την υπογραφή της συμφωνίας ότι αυτή δεν θα μείνει στα χαρτιά, αλλά θα επιδράσει ευνοϊκά στις επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών, καθώ «μετά την αδελφοποίηση με το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αγίας Πετρούπολης και τώρα και με τη Συμφερούπολη, θα κατορθώσουμε να βρούμε οδούς ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων και εν δυνάμει επενδύσεων».
Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στην επικείμενη συνεργασία ο επικεφαλής του Δήμου Συμφερούπολης Γκενάντι Μπαχαριόφ, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι πολύ συμβολικό, που λογικοί άνθρωποι από την Ευρωπαϊκή Ένωση έρχονται σ’ εμάς για να αποκαταστήσουν σχέσεις και σε αυτό το στάδιο ακόμη και αυτό το γεγονός ήδη δεν είναι λίγο».
Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, που διασφαλίζει εμπορικές ανταλλαγές μέσω ξηράς, παρακάμπτοντας τα Στενά Βοσπόρου και Δαρδανελλίων. Τόνισε επίσης τη στρατηγική σημασία της πόλης, από την οποία διέρχονται οι σχεδιασμοί τριών πετρελαιαγωγών και ενός σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου, αλλά και διαθέτει στην ευρύτερη περιοχή «ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα αιολικής ενέργειας, τεχνολογίες της οποίας θα μπορούσαμε να μοιραστούμε με την Κριμαία», πέραν της παραδοσιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας, στους τομείς της οποίας επίσης θα μπορούσαν να υπάρξουν ανταλλαγές προϊόντων και τεχνογνωσίας, που λείπει στη μία ή την άλλη πλευρά.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο κ. Λαμπάκης αμφισβήτησε ότι οι υπάρχουσες κυρώσεις μεταξύ ΕΕ-Ρωσίας μπορούν να παρεμποδίσουν τη συνεργασία Ελλήνων επιχειρηματιών με την Κριμαία, δηλώνοντας ότι η ΕΕ είναι απασχολημένη πολύ με τον εαυτό της, καθώς «ακούγονται τριγμοί στα θεμέλιά της». «Φυσικά σεβόμαστε την Ένωση αυτή, διότι βρισκόμαστε εντός αυτής, και εκδηλώνουμε το σεβασμό μας προς την κεντρική ελληνική κυβέρνηση, εφόσον εκείνη μας εκπροσωπεί στη διεθνή σκηνή, όμως κάθε κυβέρνηση πρέπει να προσέχει το δικό της λαό και να βλέπει ποιο είναι το συμφέρον και η επιθυμία του», υπογράμμισε ο κ. Λαμπάκης, εκφράζοντας κατά έναν τρόπο αισθήματα πολύ ευρύτερα της Αλεξανδρούπολης.
Είναι προφανές ότι και αυτή η είδηση το πιθανότερο είναι πως θα λογοκριθεί, όπως και πολλές προηγούμενες και δεν θα βρει καθ’ οιονδήποτε τρόπο – ούτε καν «μετριασμένη» δηλαδή – το δρόμο της στη «ροή» του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου. Δυστυχώς οι επιλογές της διεύθυνσής του μετατρέπουν ταχύτατα το ΑΠΕ/ΜΠΕ από εθνικό και δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων, σε μηχανή προπαγάνδας και ωραιοποίησης της πραγματικότητας, με αυθαίρετες και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές, που δεν τιμούν ούτε την ιστορία του, ούτε τους προϊστάμενους κυβερνητικούς φορείς του, τους οποίους υποτίθεται ότι «υπερασπίζεται».

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /