header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
04.11.2017 19:35

Ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η επίσκεψη Κατρούγκαλου στη Μόσχα τη Δευτέρα Θανάσης Αυγερινός Ο ΚΟΦΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ


Aκυρώθηκε σήμερα η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στη Μόσχα τη Δευτέρα και η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας με τη Ρωσία.

 

Η ελληνική πλευρά φέρεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, να έθεσε βέτο στην παρουσία εκπροσώπων από την Κριμαία στη ρωσική αντιπροσωπεία.

 

Από την άλλη, η ρωσική πλευρά επέμεινε ότι ως οικοδεσπότης δεν μπορεί να δέχεται συστάσεις των φιλοξενουμένων για το ποιοι θα παρευρίσκονται ή όχι στην δική της αντιπροσωπεία και η ελληνική προτίμησε να ακυρώσει το ταξίδι.

 

Το γελοίο της ιστορίας είναι ότι ένας από τους πιο γνωστούς "ελληνιστές" του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Γκεόργκι Μουράντοφ, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας με την Ελλάδα είναι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας και αντιπρόσωπός της στον πρόεδρο της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη βρει το κουράγιο να ασκήσει βέτο έστω γι' αυτόν και μόνον και να τον εξαιρέσει από τη μαύρη λίστα των κυρώσεων της ΕΕ. Είναι εξαιρετικά περίεργο που τελικά δεν μπορέσαμε να βρούμε έναν συμβιβασμό με τη ρωσική πλευρά για το θέμα και επιλέξαμε την ακύρωση.

 

Μοιάζει το "ξεπούλημα" στην εξωτερική μας πολιτική να μην έχει πια φρένο...

 

Σημειωτέον ότι η Διυπουργική Επιτροπή Συνεργασίας είναι πια ένα από τα λίγα πράγματα, που συνδέουν Ελλάδα και Ρωσία, συνεδριάζει μια φορά το χρόνο και ασχολείται με εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, το μόνο, που επιτρέπουν πρακτικά να υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών οι σύμμαχοι και δανειστές μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η "αναβολή" πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα συνεδριάσει εφέτος η Επιτροπή, αφού πλέον έρχονται γιορτές.

 

Να χαιρόμαστε την πολυδιάστατη εξωτερική μας πολιτική. Πάλι όλα χάρμα τα κάναμε... Αν μάλιστα περιμένετε να μάθετε τέτοια νέα ή έστω κάτι σχετικό από το εθνικό μας Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είστε μακριά νυχτωμένοι... Εκεί μόνο ανακοινώσεις για το πόσο τέλεια πάνε όλα παντού...

 

Επίσης τίθεται εν αμφιβόλω εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά και η επίσκεψη, που είχε ζητήσει ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς και η συνάντησή του με τον Ρώσο ομολογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Η προετοιμασία της συνάντησης ειχε ήδη ξεκινήσει αλλά με τα μέχρι στγμής δεδομένα το πιθανότερο είναι να μην πραγματοποιηθεί.

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /