header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
04.04.2018 23:46

Τηλεφωνική συνομιλία Β.Πούτιν – Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ΤΟ ΑΠΕ/ΜΠΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ME 16ΩΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗΣ


Τηλεφωνική συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε ο πρόεδρος Πούτιν μετά το πέρας του επίσημου προγράμματος της πρώτης ημέρας της επίσκεψής του στην Άγκυρα. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, η συνομιλία έγινε αργά το βράδυ όταν ο Β.Πούτιν επέστρεψε στην επίσημη κατοικία του στην τουρκική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου στις 23:55, «ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως συνεχάρη τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, καθώς και για τις επικείμενες πασχαλινές εορτές».
«Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους διαβίβασε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο Α΄ τις καλύτερες ευχές του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου και εξέφρασε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για τη σταθερή υποστήριξη, που εκείνος παρέχει στην ενότητα του ορθόδοξου κόσμου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Επισημαίνεται επίσης ότι κατά την συνομιλία τονίστηκε από την πλευρά του προέδρου Πούτιν «η ενεργός κοινωνική και αγαθοεργή δραστηριότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και ειδικότερα η μεγάλη συμβολή του στη δημιουργία συνθηκών για την ικανοποίηση των λατρευτικών αναγκών των εκπροσώπων της ρωσόφωνης κοινότητας στην Τουρκία», που αριθμεί πλέον αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες.
Πληροφορίες μας θέλουν τη ρωσική πλευρά να επεδίωξε να υπάρξει και κατ’ ιδίαν συνάντηση του προέδρου Πούτιν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, γεγονός, που αρχικώς φάνηκε να επιβεβαιώνεται, τελικά όμως δεν στάθηκε δυνατό να συμβεί, οπότε και επελέγη η διευθέτηση της τηλεφωνικής συνομιλίας.
Παραμένει απορίας άξιον για ποιο λόγο η σχετική είδηση βρήκε τη θέση της στη ροή ειδήσεων του «εθνικού» μας πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ/ΜΠΕ δεκάξι και πλέον ώρες μετά τη δημοσιοποίησή της από το Κρεμλίνο και αφότου επισημάναμε την απόκρυψή της με το δημοσίευμά μας. 
 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /