header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
16.04.2011 09:49

Το βραβείο "χρυσή μάσκα" στον Ελληνα μαέστρο, Θόδωρο Κουρεντζή Θανάσης Αυγερινός


Με την τέταρτη στην καριέρα του "Χρυσή Μάσκα", το μεγαλύτερο θεατρικό βραβείο της Ρωσίας, τιμήθηκε ο Έλληνας διευθυντής ορχήστρας, Θόδωρος Κουρεντζής, για τη συμμετοχή του στο ανέβασμα της όπερας "Βότσεκ" του Άλμπαν Μπεργκ, στο θέατρο Μπαλσόι.

 

    "Πρόκειται για μεγαλοφυή σύνθεση και είμαι αμέτρητα ευτυχής, που η παράσταση ειδικά αυτής της όπερας ήταν η πρώτη μου δουλειά στο θέατρο Μπαλσόι", δήλωσε ο Θ.Κουρεντζής, ο οποίος είναι και ο πρώτος μαέστρος του περίφημου θεάτρου, που παίρνει το βραβείο αυτό.

    "Χρυσή Μάσκα" για την ίδια παράσταση πήραν τόσο ο σκηνοθέτης, Ντμίτρι Τσερνιακόφ, ο οποίος δήλωσε ευτυχής γιατί με το ανέβασμα του "Βότσεκ" υλοποιήθηκε ένα όνειρό του, που έμοιαζε απραγματοποίητο, όσο και ο διευθυντής φωτισμού, Γκλεμπ Φιλστίνσκι.

    Ο 39χρονος Θ. Κουρεντζής γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε τη μαεστρική τέχνη στο Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης στο πλευρό του Ιλιά Μούσιν, ήταν μουσικός διευθυντής και βασικός μαέστρος του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου του Νοβοσιμπίρσκ και από τις αρχές του 2011 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου στο Περμ της Σιβηρίας. Διευθύνει την ορχήστρα Μusica Aeterna Ensemble και είναι από τους δημοφιλέστερους διευθυντές ορχήστρας στη Ρωσία. Μαζί με άλλους ξένους επιφανείς καλλιτέχνες τιμήθηκε τον Οκτώβριο του 2008 με το παράσημο της Φιλίας από τον πρόεδρο Μεντβιέντεφ. Δεύτερη αγάπη του εκτός από τη μουσική είναι και ο κινηματογράφος, όπου ενσαρκώνει τον επιφανή Ρώσο φυσικό Λεβ Λαντάου, στην υπό παραγωγή ταινία "Ντάου" του Ιλιά Χρζανόφσκι.

    Ως η καλύτερη θεατρική παράσταση της χρονιάς που πέρασε, τιμήθηκε ο "Θείος Βάνιας", που σκηνοθέτησε ο Ρίμας Τούμινας στο θέατρο Βαχτάνγκοφ, καλύτερο μπαλέτο ο "Μικρός θάνατος. Έξι χοροί" στο Μουσικό θέατρο Στανισλάφσκι και Νεμιρόβιτς-Νταντσένκο και καλύτερη όπερα η "Γυναίκα δίχως σκιά" του Στράους στο θέατρο Μαρίινσκι.

    Τα βραβεία "Χρυσή Μάσκα" καθιερώθηκαν το 1994 και απονέμονται ετησίως, από την Ένωση θεατρικών παραγόντων της Ρωσίας.

   

Σχόλιο (1)
  • Είμαστε υπερήφανοι που είσαι Έλληνας. Μέσα στο σκοτάδι και τον εξευτελισμό που οδηγούν τη χώρα μας δήθεν πατριώτες μας δίνουν κουράγιο τα φωτεινά αστέρια μας, έστω και από μακρυά. Σ'αγαπάμε πολύ. Εύα Μαραγκάκη 11.11.2012 02:59
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /