header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
17.08.2012

Ρωσία: «Υπομονή και στήριξη» ζητά, στο πρώτο μήνυμά του στους φίλους του ΠΑΟΚ, ο ομογενής νέος ιδιοκτήτης της ομάδας Ιβάν Σαββίδης και θέτει φιλόδοξους στόχους Θανάσης Αυγερινός


Το πρώτο προσωπικό μήνυμά του στους φιλάθλους και υποστηρικτές του ΠΑΟΚ, απηύθυνε σήμερα ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, πρόεδρος των Ελλήνων της Ρωσίας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος αναγνωρίζει τα πολλά προβλήματα της ομάδας, ζητά υπομονή και στήριξη από τους φιλάθλους της και θέτει στόχους για το μέλλον.

 

Με τη φράση «θα θέλαμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να αναλυθούν και να μελετηθούν όλα τα βάρη και οι διεκδικήσεις έναντι της ομάδας, να σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα άρσης αυτών των προβλημάτων και, μέχρι να μελετηθούν και να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις της ομάδας, μέχρι η ομάδα να μείνει τελείως καθαρή από επιβαρύνσεις, θα ήταν μάλλον πρόωρο να μιλήσουμε για μεγάλη στρατηγική», ξεκινά το μήνυμά του, προσγειωμένος στην πραγματικότητα, ο Ι. Σαββίδης, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «η ομάδα δεν αγοράστηκε για να συνεχίσει να ζει τόσο άσχημα, όσο ζούσε μέχρι σήμερα. Οι καλύτερες παραδόσεις της ομάδας θα ξαναγεννηθούν, θα ενισχυθούν και θα εδραιωθούν και, αν καταφέρουμε σ’ αυτές τις καλύτερες παραδόσεις της ομάδας του ΠΑΟΚ να προσθέσουμε κάτι νέο και ενδιαφέρον, θα είμαι πραγματικά ευτυχής».
Ο Ι. Σαββίδης αναφέρεται ιδιαιτέρως στη συμφωνία συνεργασίας, που έχει επιτευχθεί με τους φιλάθλους της ομάδας, στους οποίους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αφιέρωση, τον πατριωτισμό και την πίστη στο μέλλον του ΠΑΟΚ.
«Υπολογίζω πολύ ότι οι φίλαθλοι θα είναι υπομονετικοί μαζί μας, θα μας βοηθήσουν όσο γίνεται γρηγορότερα να προσαρμοστούμε στο νέο περιβάλλον, στα νέα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας και, από κοινού, μπορούμε και θα θέσουμε μάλλον πολύ σοβαρούς στόχους», λέει ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος σπεύδει να υπογραμμίσει «για μένα, δεν υπάρχει στόχος να είμαι δεύτερος. Η ζωή θα δείξει βέβαια τι θα πετύχουμε, αλλά ο στόχος υπάρχει. Οι προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου. Αυτό και θα επιδιώξουμε, ξέρουμε τι δουλειά πρέπει να γίνει και υπολογίζω πολύ στην υποστήριξη των πιστών στον ΠΑΟΚ φιλάθλων».
Μιλώντας, επανειλημμένως, για τους οπαδούς της ομάδας είπε ότι προσωπικά ο ίδιος αισθάνθηκε την παρουσία τους δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια. «Αισθάνθηκα την ανάσα τους, θα έλεγα και τους είμαι γι’ αυτό πολύ ευγνώμων. Είμαι ευγνώμων γιατί, τελεσιγραφικά σχεδόν, απαιτούσαν ότι ο Σαββίδης δεν πρέπει να φύγει από εδώ χωρίς να πάρει τον ΠΑΟΚ. Αυτό έγινε πριν από έξι χρόνια».
«Είμαι επίσης ευγνώμων», υπογράμμισε ο Ι. Σαββίδης «και για τις σημερινές τους επιθυμίες και προσδοκίες και θέλω πάρα πολύ να ανταποκριθώ σε αυτές. Δεν θέλουμε άλλες μεγάλες απογοητεύσεις. Κι από την πλευρά μου, εγώ και η ομάδα μου θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιώσουμε αυτές τις προσδοκίες».
Αναφερόμενος στους άμεσους υλοποιήσιμους στόχους, ο κ. Σαββίδης έκανε λόγο για «μια καλή υποδομή και μια φυσιολογική διαχείριση», οι οποίες, βασισμένες στη στήριξη των υποστηρικτών της ομάδας, μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για αναβάθμιση «σε επίπεδα σοβαρού ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».
Σηματοδοτώντας και τις προοπτικές ευρύτερων συνεργασιών και σε άλλους τομείς με τη Ρωσία και ρωσικές εταιρείες, ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασιών και ανταλλαγών με ρωσικές ποδοσφαιρικές ομάδες, αλλά και στο ότι γίνονται κινήσεις ώστε «να δω στις φανέλες του ΠΑΟΚ κάποιες σοβαρές ρωσικές εταιρείες και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ και είναι κι αυτό ένα από τα στοιχεία της στρατηγικής μου».
Χωρίς να κρύβει την ικανοποίησή του και τον προσωπικό του φανατισμό με την υπόθεση, μιλώντας από το Ροστόφ, στις όχθες του ποταμού Δον, μια πόλη της νότιας Ρωσίας με πολλούς ομογενείς, ο Ι. Σαββίδης ομολόγησε ότι, με την αγορά του ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε ένα προσωπικό του όνειρο. Και, στέλνοντας ακόμη ένα μήνυμα στους φιλάθλους της ομάδας, είπε ότι κρατά από το 2006 το κασκόλ, που ένας οπαδός του χάρισε ως αναμνηστικό στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μοιράζεται μαζί τους το γνωστό σύνθημα, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι και για τον ίδιο «θρησκεία».

 

πηγή :ΑΠΕ-ΜΠΕ

© ANA-MPA 

Λέξεις Κλειδιά: Σαββίδης, ΠΑΟΚ
σχόλια (4)
 • Αγαπητέ αδελφέ και συμπατριώτη Ιβάν,
  σου εύχομαι με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου,
  ο μόνος αληθινός αθλοθέτης,
  ο Παντοκράτωρ Κύριος μας Ιησούς Χριστός,
  να συνεχίσει να σε οδηγεί και να σε καθοδηγεί,
  ώστε να πορεύεσαι σωστά
  κατά το Θείο σχέδιο του,
  όπως μέχρι τώρα συμβαίνει στη ζωή σου,
  γεγονός που με μεγάλη βεβαιότητα πιστεύω ότι γνωρίζεις.

  Ορθόδοξος πίστη, αγάπη και ελπίδα εκπλήρωσης ιερότατων ποθουμένων για το Ελληνικό γένος, είναι με μυστικό τρόπο αποθησαυρισμένα στις ψυχές όλων των υγιώς αγαπώντων τον δικέφαλο αετό του βορρά τον ΠΑΟΚ .
  Μέσα στην ιδέα του αθλητικού αυτού ομίλου είναι "κλεισμένη" όλη η υπερχιλιετής Ορθόδοξος Χριστιανική αυτοκρατορία μας, η οποία άφησε ανεκπλήρωτο, σπουδαιότατο έργο,
  το οποίο και πρέπει κατά την Θεία Οικονομία να συντελεσθεί
  και θα συντελεσθεί…

  Καλώς πορεύεσαι λοιπόν στην επίγεια ζωή και έτσι καλώς θα ανταμειφτείς και στην επόμενη ζωή, την αιώνια, από τον Δίκαιο Κριτή.
  Τα ίδιο ακριβώς ισχύει και για αυτόν που πολύ αγαπάμε οι πιστοί Έλληνες, τον λεοντόκαρδο ηγέτη του Ρωσικού Έθνους, τον Βλαδίμηρο, τον οποίο νιώθω πραγματικά ως αδελφό μου.
  Σας φιλώ και τους δύο νοερώς και εύχομαι να τα φέρει έτσι ο Παντοδύναμος Θεός,
  ώστε να γίνει και σωματικώς. ένας φτωχός Έλληνας 18.08.2012 21:11
 • ΕΛΛΑΣ-ΡΩΣΙΑ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. ΕΥΓΕ ΑΔΕΛΦΕ ΙΒΑΝ. 21.10.2012 15:11 ΕΛΧΟ
 • adelfe.moy.soy.eyxome.okirios.na.soy.dini.koyragio.na.epitelesis.to.argo.toy.me.oloys.emas.sto.pleyro.soy.paok.pantoy.o.ueos.na.sa.exi.kala.ton.bladiniro.kai.oloys.toys.adelfoys.mas.rosoys a.fotiadis 28.12.2012 13:47
 • ΑΔΕΛΦΕ ΙΒΑΝ 2.000.000 ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚΤΣΗΔΙΚΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ........
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΗΓΕΤΗ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ.....
  ΜΑΖΙ ΣΟΥ........ 30.12.2012 13:15 ΕΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ Σ) 30.12.2012
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Αδελφέ μου Βλαδίμηρε, σου εύχομαι χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά και πάντοτε γεμάτα από την αγάπη του ρωσικού λαού και όλων των λογικών ανθρώπων της γης. Δεν... / 'ενας φτωχός ΈλληναςΠρος άρση του εκκλησιαστικού σχίσματος στην Ουκρανία; / Θανάσης Αυγερινόςκιριε σινχαριτιρια πολα χρονια πριν στ πειρεα στ πασαλιμανι κλειστο τωρα αρμενικο κ δν χορτενα κιριε ειστε καταπλικτικι σινχαριτιρια εχετε τν αφθεντι σινταγη ... / kouklinoug@gmail.comΑνατολική Ουκρανία: Τα αξιοθέατα μιας περιοχής που έχει πληγεί από τον πόλεμο / ΣΟΦΙΑ 6 СОФИЯ  ΠΙΣΤΗ 3 ВЕРА  ΕΛΠΙΔΑ 2 НАДЕЖДА  ΑΓΑΠΗ 0 ЛЮБОВЬ 1 8   δ Κ Π / δ Κ ΠΡώσικες παροιμίες / Το χωριο Απουστα δεν υπαρχει. Ερημωθηκε το 1949 οταν ο Σταλιν τους "εστειλε" ολους στα βαθη του Καζακσταν / Κ.ΣυρανιδηςΣτο ναδίρ οι σχέσεις Αθήνας - Μόσχας / Τέλειο!!! Και οι Αμερικανοί φτιάχνουν τους δικούς τους εξωσκελετούς. / ΓιάνναΑκυρώθηκε την τελευταία στιγμή η επίσκεψη Κατρούγκαλου στη Μόσχα τη Δευτέρα / Θανάσης ΑυγερινόςTo saslik einai apo to Uzbekistan.poion kaukaso? An den kseris min grafis Kai den vazoun ksidi I ouzbeki aka fisiko anthrakouxo metaliko Nero. / OkΗλιοβασίλεμα ή ανατολή στο Κρεμλίνο? / Πολύ καλή ενημέρωση! / Θανάσης ΔήμουΡωσία: Από τη φυλακή στην προεδρία της χώρας / Wow!!! Στο ναυτικό ήταν κι αυτός!!! / ελλαδίτηςΝτοκιμαντέρ για το σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή στη ρωσική τηλεόραση / Για ποιο λόγο το κράτος τους παίρνει την ιθαγένεια; Μα στα πλαίσια του σχεδίου για τον αφελληνισμό της Θράκης και την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης όλης της... / κάποιος πατριώτηςΡωσικό ΥΠΕΞ: «Παράνομη» η απόφαση της Ελλάδας να εκδώσει στις ΗΠΑ τον Κιρίλ Βίνικ / Δόξα τω Θεώ, ειρήνη να χουμε, μονο αυτό μετράει. Ομόνοια και ευμηερία για τις όλες τις χώρες . Οταν οι πολεμοχαρείς μιλάνε εμείς οι πολίτες τρμεμουμε, Θέλουε να... / Ολγα«Ορθόδοξος εμφύλιος»- Ο Κάιν και ο Άβελ αντιμέτωποι μόνο για 40 λεπτά /