header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
24.06.2015 13:49

Το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας προειδοποιεί ότι θα κλείσει τις «τρύπες» για εισαγωγές από χώρες, που υποστήριξαν τις κυρώσεις Θανάσης Αυγερινός


Η ρωσική κυβέρνηση το πιθανότερο είναι ότι δεν θα διευρύνει τη λίστα των εισαγόμενων προϊόντων, που εμπίπτουν στο εμπάργκο, σε απάντηση των αντιρωσικών κυρώσεων της Δύσης, αλλά θα σφραγίσει τις «τρύπες» για τις εισαγωγές μέσω ενδιάμεσων χωρών από χώρες, που υποστήριξαν τις κυρώσεις αυτές, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξάντρ Τκατσόφ.


«Η λίστα (σ.σ. των "απαγορευμένων" προϊόντων) βρίσκεται τώρα υπό συζήτηση. Θεωρώ ότι δεν θα διευρυνθεί. Το πιθανότερο είναι ότι θα κάνουμε μεμονωμένες διορθώσεις και ο στόχος είναι σε καμία περίπτωση προϊόντα από τις χώρες, οι οποίες υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, να μην περνούν με οποιαδήποτε δικαιολογία μέσα από "τρύπες", μέσω τρίτων χωρών στο έδαφος της Ρωσίας», δήλωσε  ο Ρώσος υπουργός στο δορυφορικό δίκτυο «Ρωσία-24».
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά την απόφαση της ΕΕ να παραταθούν οι κυρώσεις, η Νατάλια Τιμακόβα, εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, ανακοίνωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο της χώρας προετοίμασε και υπέβαλε στην προεδρία της χώρας απόφαση για την παράταση του εμπάργκο εισαγωγών σειράς προϊόντων διατροφής από δυτικές χώρες.
Χθες ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία θα έχει ως αφετηρία της την αρχή της αμοιβαιότητας και ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το εμπάργκο βρίσκονται υπό επεξεργασία στην προεδρική διοίκηση, ενώ οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν «τάχιστα».
Όπως είχε γίνει γνωστό κατά την πρόσφατη συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη με τον Ρώσο υπουργό Γεωργίας Α.Τκατσόφ, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, την περασμένη Κυριακή, συμφωνήθηκε τις προσεχείς μέρες να επισκεφτεί τη Ρωσία κυβερνητική αντιπροσωπεία, η οποία θα συζητήσει μια ποικιλία συγκεκριμένων μέτρων και εναλλακτικών λύσεων που έχουν προταθεί, για τη νόμιμη ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, κατά παράκαμψη του ρωσικού εμπάργκο.

 

πρώτη δημοσίευση ΑΠΕ

Λέξεις Κλειδιά: εμπάργκο, κυρώσεις
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /