header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
01 / 02
17.04.2015 03:46

Δύο δολοφονημένοι στην Ουκρανία- πολέμιοι των Ουκρανών Νεοναζί Λάμπρος Ζαχαρής


Δυο μυστηριώδεις δολοφονίες με διαφορά μόλις μιας μέρας έρχονται να δυναμιτίσουν το ήδη κακό κλιμα μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Ένας δημοσιογράφος και ένας πολιτικός βίσκονται νεκροί με συνδετικό κρίκο το γεγονός ότι και οι δύο ήταν φιλορώσοι και οπαδοί του πρώην Ουκρανού Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που ανετράπη με πραξικόπημα από τους Ουκρανούς νεοναζί. 

 

Οι δολοφονίες των Όλες Μπουζίνα και ο Ολέχ Καλάσνικοφ, αντίστοιχα έχουν προκαλέσει σάλο στην ρωσική και ουκρανική κοινή γνώμη. Ο Μπουζίνα εξέφραζε ισχυρές φιλορωσικές αποψεις σε καθημερινή εφημερίδαενώ ήταν υποψήφιος με φιλορωσικό κόμμα. Την ίδια ώρα ο Καλάσνικοφ, πρώην Ουκρανός βουλευτής έκανε εκκλήσεις για δυνατό εορτασμό της 70ης επετείου της νίκης των Σοβιετικών, εναντίον των Γερμανών στο Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η θανατική επίθεση κατά του Μπουζίνα έγινε μέρα μεσημέρι. Πυροβολήθηκε από δράστες επιβάτες αυτοκινήτου, όπως βγήκε από το συγκρότημα διαμερισμάτων κοντά στο κέντρο της πόλης του Κιέβου, όπου κατοικούσε. Λίγες ώρες νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης ο Καλάσνικοφ είχε ήδη πέσει νεκρός από πυρά στο διαμερισμα όπου κατοικούσε, στον 8ο όροφο. Συγγενής του Καλάσνικοφ δήλωσε ότι πρόσφατα είχε απειληθεί λόγω των πολιτικών του απόψεων, ενώ η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, SBU, ερευνούσε δηλώσεις του σχετικά με μια πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια..

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι οι δολοφονίες ήταν πολιτικές, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο τους περιγράφει ως εσκεμμένες πράξεις που "παίζουν στα χέρια των εχθρών μας» και διέταξε την άμεση και διαφανή έρευνα.Ρωσικά ΜΜΕ υποδεικνύουν τους Ουκρανούς Νεοναζί ως δολοφόνους ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι και πολιτικοί αναλυτές αφήνουν να εννοηθεί ότι ήταν δουλειά δολοφόνων των ρωσικών ειδικών δυνάμεων για να αμαυρώθεί η εικόνα των φιλοδυτικών αρχών του Κιέβου.

 

Πυκνό μυστήριο ωστόσο καλύπτει και το γεγονός ότι πρόσφατα, μια σειρά από ρωσόφιλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους έχουν πεθάνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, με τους θανάτους επίσημα να δηλώνονται ως αυτοκτονίες. Οι δύο δολοφονίες έρχονται να ρίξουν και άλλο λάδι στη φωτιά και να δημιουργήσουν νέα ερωτηματικά.

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /