header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
15.05.2015 16:03

Πως ο Ποροσένκο, παραδίδει και επίσημα την Ουκρανία στην αμερικανική επιρροή η συντακτική ομάδα


Είναι δυνατόν ο αμερικανοκίνητος ΝεοΝαζί πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, να αφήσει τη μητέρα "Αμερική" εκτός του ουκρανικού εδάφους και να μην ισχυροποιήσει τους δεσμούς μαζί της; Και φυσικά δεν είναι.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Ποροσένκο,  υλοποιείται ο διορισμός πολλών ξένων πολιτικών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων του Αμερικανού Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν και του πρώην υπουργού πρωθυπουργού της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ, ως συμβούλων του. Αυτό ειδκικότερα δήλωσε στέλεχος της ουκρανικής προεδρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι ουκρανικές αρχές έχουν αποφασίσει να ιδρύσουν ένα ειδικό συμβούλιο αποτελούμενο από διεθνείς προσωπικότητες, το οποίο θα αναλάβει να τις βοηθήσει στην προώθηση μεταρρυθμίσεων στη χώρα, η οποία σπαράσσεται από την ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, η οποία διαρκεί πάνω από έναν χρόνο.
Με ένα προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδόθηκε την Τετάρτη, ο Ποροσένκο ονόμασε ως μέλη του συμβουλίου αυτού τον Τζον Μακέιν, ο οποίος έχει ταχθεί σθεναρά υπέρ των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, τον Καρλ Μπιλτ και τον φιλοδυτικό πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι.
“Τα πρόσωπα αυτά έχουν μεγάλη εμπειρία όσον αφορά την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων”, σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντμίτρο Σίμκιβ, ανώτερος αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας, διευκρινίζοντας ότι η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου αυτού θα λάβει χώρα “συντόμως”.
Αντιδρώντας στην ανακοίνωση αυτή ο Μακέιν επισήμανε ότι τον τιμά, προσθέτοντας πάντως ότι θα πρέπει να εξακριβώσει εάν η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει σε έναν γερουσιαστή των ΗΠΑ να διορίζεται σε ένα τέτοιο συμβούλιο.
“Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα το ότι μου ζητήθηκε να παρέχω συμβουλές στην κυβέρνηση της Ουκρανίας. Πρέπει να εξακριβώσω ότι αυτό συμμορφώνεται προς τον κανονισμό της Γερουσίας αλλά θα είμαι πάντοτε στο πλευρό της ελεύθερης Ουκρανίας”, έγραψε ο Μακέιν στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ο στρατός της Ουκρανίας πολεμάει εδώ και πάνω από έναν χρόνο εναντίον φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Η ένοπλη σύρραξη αυτή έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 6.200 ανθρώπους.

 

ΑΠΕ

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /