header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
09.06.2017 14:07

Ρεσιταλ εθνικισμού από Γιούσενκο : «Οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν ουκρανικά» Λάμπρος Ζαχαρής


Σε μια πρωτοφανή δήλωση και εθνικιστική ανάγνωση της ιστορίας προέβη πριν από λίγα 24ωρα ο Πιότρ Γιούσενκο, πολιτικός και πρώην βουλευτής της Ουκρανίας. «Στην αρχαία Ελλάδα οι φιλόσοφοι μιλούσαν ουκρανικά» τόνισε ο μεγαλύτερος αδελφός του Πρώην Ουκρανού Προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο που αυτοαποκαλείται «ιστορικός», σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Γιούσενκο, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Διογένης ο Κυνικός που κατοικούσε στο πιθάρι, εισηγήθηκε σε κάποια ελληνική ηγεσία τη χρήση της ουκρανικής ως επίσημη κρατική γλώσσα, για τη διοίκηση του κράτους. Κατά τα λεγόμενα του τη γλώσσα αυτή μάλιστα, γνώριζε και ο Σόλων ο Αθηναίος.
Ενώ ο «ιστορικός» παραλείπει να εξηγήσει σε ποια ηγεσία και ποιο κράτος αναφέρεται, στη διάρκεια της εκπομπής αναπτύσσει την… πρωτοποριακή θεωρία του. Κάνει λόγο για την «ύπαρξη ενός πολιτισμού που συνένωνε 70 εθνότητες, στη σύνθεση του οποίου, μάλιστα  υπαγόταν και η Ουκρανία που αποτελούσε την άκρη του πολιτισμού αυτού καθώς βρισκόταν στα όριά του».

 

Δείτε το βίντεο εδώ

 

Αντιδράσεις
Ενώ τα ουκρανικά μέσα αναπαράγουν την εθνικιστική άποψη του Γιούσενκο, τα ρωσικά ΜΜΕ φαίνεται να το διασκεδάζουν με ειρωνικά σχόλια προς τον Ουκρανό πρώην Βουλευτή.
«Πρέπει να ήπιαν κάποιο βαρύ απόσταγμα πριν βγουν στο αέρα» λέει η δημοφιλής ραδιοφωνική παραγωγός Άννα Σαφράν. «Δηλαδή οι Ούκροι (σ.σ. λαός από τον οποίο υποτίθεται ότι προέρχονται οι σύγχρονοι Ουκρανοί) της αρχαίας Ελλάδας άραζαν στις πλατείες μέσα σε πιθάρια;» αναρωτιέται ο Βλαντιμίρ Σαλαβιόφ παρουσιαστής του δημοφιλέστερου talk show της Ρωσίας και στενός συνομιλητής του Κρεμλίνου. 
«Πάλι καλά που δεν αποκάλυψε ότι ο Χριστός ήταν Ουκρανός και ότι κάποιοι Μοσχοβίτες τον σταύρωσαν ή ότι οι Απόστολοι του Ιησού μιλούσαν ουκρανικά», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρώσος δημοσιογράφος  Άρμεν Γκασπαριάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιοτρ Γιούσενκο έχει βρεθεί ξανά στο στόχαστρο ρωσικών ΜΜΕ όταν ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και ότι ο Ρώσος μουσικοσυνθέτης Πιοτρ Τσαικόφσκι είναι στην πραγματικότητα εκπρόσωποι της ουκρανικής εθνικής κουλτούρας.

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /