header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
07.01.2011 00:00

Το παρασκήνιο της συμφωνίας Ρωσίας-Γαλλίας για τα Mistral


Χάρη στο πολύ καλά οργανωμένο δίκτυο επαφών της στο Παρίσι, η Μόσχα κατάφερε να δεσμεύσει το Παρίσι να την βοηθήσει στα ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει, ως αντιστάθμισμα της αγοράς των ελικοπτεροφόρων Μistral.

 

Οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας πρόκειται να αυξήσουν σύντομα την πίεση σε περίπου 17.000 Τσετσένους και πολίτες του Νταγκεστάν που κατοικούν στις περιοχές Λουάρ, Προβάνς και Champagne της Γαλλίας.

Τον Ιούλιο του 2010 σε μία επιχείρηση συλλήψεων στο Σαρθ, οι γαλλικές δυνάμεις συνέλαβαν και φυλάκισαν δυο Τσετσένους αντάρτες (Boevki), ως ύποπτους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες. Τουλάχιστον άλλοι πέντε εξόριστοι ανακρίθηκαν για τις σχέσεις τους με το κίνημα Imarat Kavkaz του πολέμαρχου Doku Umarov, που είχε αναλάβει την ευθύνη των θανατηφόρων επιθέσεων αυτοκτονίας στο μετρό της Μόσχας τον Μάρτιο του 2010.

Τα παραπάνω γεγονότα δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαία και συνδέονται άμεσα με την επικύρωση της Μόσχας στις 24 Δεκεμβρίου για την αγορά των δύο γαλλικών Mistral. Το στοιχείο της ασφάλειας είχε συζητηθεί διεξοδικά από τον Πούτιν και τον Σαρκοζί πριν καταλήξουν σε συμφωνία νωρίτερα το 2010. Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεργαστούν για την δημιουργία φιλόδοξων αμυντικών προγραμμάτων.

Η ανταλλαγή τεχνολογίας που είχε «κολλήσει» τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα περιλαμβάνει τα εξής. Από τη γαλλική πλευρά πρόκειται να δοθούν το ραντάρ MRR-3 NG της Thales και ένα ραντάρ ελέγχου τύπου Racal-Decca για ελικόπτερα. Η ρωσική OSK-Shiptek A/S, θα ενισχύσει την πλώρη των Mistral με παγοθραυστικά μέταλλα και θα τροποποιήσει τα καταστρώματα τους για τα Ρωσικά ελικόπτερα τύπου Kamov 29. Η ναυπήγηση των πλοίων θα γίνει στο ναυπηγείο της εταιρείας STX στη Νότιο Κορέα.

 

πηγή: antinews.gr 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /