header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
22.03.2011 07:27

Το έργο του αγωγού "South Stream" στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της επίσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού στη Σλοβενία


Στο έργο του αγωγού "South Stream" αναμένεται ότι θα επικεντρωθούν οι συνομιλίες του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν με την κυβέρνηση της Σλοβενίας, στη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει, σήμερα, στη Σλοβενία.

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του σλοβενικού Τύπου, αποσπάσματα των οποίων αναμετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "STA", στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Πούτιν θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση ρωσοσλοβενικής κοινοπραξίας, με την επωνυμία "Juzni tok Slovenija", η οποία θα αναλάβει τη λειτουργία του τμήματος του αγωγού "South Stream" που θα "διατρέχει" το σλοβενικό έδαφος.

 Από τη Ρωσία, η εταιρεία που θα συμμετέχει στην κοινοπραξία θα είναι η Gazprom και από τη Σλοβενία η Geoplin Plinobodi. Η έδρα της εταιρείας θα είναι στη Σλοβενία και οι δύο εταίροι θα κατέχουν μερίδιο 50%, έκαστος.

Επίσης, ο κ. Πούτιν στη διάρκεια των συναντήσεων που θα έχει με τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Ντανίλο Τουρκ και Μπορούτ Πάχορ, αντίστοιχα, θα συζητήσει θέματα για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς και ζητήματα που αφορούν το μέλλον των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Πούτιν, αναμένεται η υπογραφή έξι συμφωνιών για την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας. Σ' αυτές περιλαμβάνονται οι συμφωνίες για την ίδρυση επιστημονικών και πολιτιστικών κέντρων, τη συνεργασία των Υπουργείων Γεωργίας των δύο χωρών και την υλοποίηση 31 κοινών έργων, που προωθούνται, έπειτα από τη συμφωνία της διακυβερνητικής επιτροπής για θέματα εμπορίου και οικονομίας.

Εξάλλου, στη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού, αναμένεται να εγκαινιαστεί η δραστηριοποίηση του επιχειρηματικού συμβουλίου των δύο χωρών, το οποίο θα στοχεύει στη συνεργασία των επιχειρηματιών των δύο χωρών, με στόχο την εξερεύνηση ευκαιριών σε τρίτες αγορές και την ανάληψη κοινών έργων.

Το συμβούλιο θα διευκολύνει, επίσης, επιχειρηματίες από τις δύο χώρες να αναζητήσουν ευκαιρίες επενδύσεων στις αγορές της Ρωσίας και της Σλοβενίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία της σλοβενικής στατιστικής υπηρεσίας, το 2010, η αξία των εξαγωγών προς τη ρωσική αγορά, διαμορφώθηκε σε 534 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των ρωσικών εισαγωγών σε 289 εκατ. ευρώ.

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /