header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
24.03.2013 11:05

Eιδική έρευνα για τον μυστηριώδη θάνατο του Μπόρις Μπερεζόφσκι Βρέθηκε νεκρός στη Βρετανία


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της αστυνομίας συμμετέχει στην έρευνα η οποία διεξάγεται σχετικά με τον θάνατο του Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι το Σάββατο στη Βρετανία κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες.

 

«Ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί βρίσκονται στο πεδίο, περιλαμβανομένων ερευνητών ειδικευμένων σε πυρηνικές, ραδιολογικές, βιολογικές και χημικές (απειλές) και διεξάγουν έρευνες», σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας της Κοιλάδας του Τάμεση, κοντά στο Λονδίνο.

Η κινητοποίηση έχει στόχο να «επιτρέψει στους αστυνομικούς να κάνουν έρευνα για τα αίτια του θανάτου του» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Μπερεζόφσκι, διαφωνών και επικριτής επί σειρά ετών του Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε σε ηλικία 67 ετών στην κατοικία του κοντά στο Άσκοτ. Οι συνθήκες θανάτου του 67χρονου μεγιστάνα που είχε λάβει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία είναι ασαφείς, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι αυτοκτόνησε έχοντας χάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του.

Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Ρώσους επιχειρηματίες και μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο και είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντρ Λιτβινένκ, ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, μια ραδιενεργή ουσία, το 2006.

Σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο Channel One, ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο στο σπίτι του στο Σάρεϊ. Είχε υποστεί οξύ καρδιακό επεισόδιο την περασμένη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο Vesti 24 ότι ο Μπερεζόφσκι είχε ζητήσει συγνώμη από τον πρόεδρο Πούτιν σε χειρόγραφη επιστολή που είχε στείλει στον ρώσο πρόεδρο πριν από περίπου δύο μήνες. Στην επιστολή του «παραδεχόταν ότι είχε κάνει λάθη για τα οποία ζητούσε συγνώμη από τον Πούτιν» από τον οποίο φέρεται να είχε ζητήσει να τον βοηθήσει να επιστρέψει στη Ρωσία.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι ζούσε εξόριστος στο Λονδίνο από το 2000.

πηγή: in.gr 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /