header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
07.04.2013 13:16

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα εγκαινιάσει στο Άμστερνταμ το έτος Ρωσίας-Ολλανδίας


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναχωρεί για το Άμστερνταμ, όπου θα εκκινήσει το Έτος Ολλανδίας στη Ρωσία και Ρωσίας στην Ολλανδία. Κατά την επίσκεψη στην Ολλανδία ο Ρώσος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ριούγκε, θα συναντηθεί με την βασίλισσα Βεατρίκη και θα μιλήσει με τους εκπροσώπους των ολλανδικών επιχειρήσεων.

 

Η Ολλανδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας. Το περασμένο έτος το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών ανήλθε σε περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Ολλανδία έχει την πρώτη θέση στις συσσωρευμένες άμεσες επενδύσεις στη Ρωσία. Γι’ αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα οικονομικά ζητήματα θα είναι στο επίκεντρο της προσοχής του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του. Στο Άμστερνταμ ο Ρώσος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μαρκ Ριούγκε. Θα συζητηθούν τα προβλήματα της ευρωζώνης και της Κύπρου, όπως επίσης και η συνεργασία της Μόσχας και του Άμστερνταμ στο τομέα της ενέργειας. Μετά τις διαπραγματεύσεις θα υπογραφεί μια σειρά από έγγραφα. Για τη φύση αυτών των συμφωνιών μιλά ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ολλανδία Ρομάν Κολόντκιν:

- Θα υπογραφούν έγγραφα διακρατικού, διατμηματικού χαρακτήρα, όπως επίσης και οι συμφωνίες μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρηματιών της Ρωσίας και της Ολλανδίας, μεταξύ του Συνδέσμου των καινοτομικών περιφερειών της Ρωσίας και των Ολλανδών εταίρων του. Συνολικά αναμένουμε την υπογραφή 15 εγγράφων. Εκτός τούτου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας και του Ολλανδού πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των μεγάλων ρωσικών και ολλανδικών εταιριών.

Άλλο ένα θέμα του ολλανδικού ταξιδιού του Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποτελέσει το άνοιγμα της αντιπροσωπείας του Ερμιτάζ στην έκθεση Άμστελ, αφιερωμένη στο Πέτρο Α΄. Στην τελετή θα λάβει μέρος η βασίλισσα Βεατρίκη. Σύμφωνα με τα σχέδια των διοργανωτών, η έκθεση θα βοηθήσει τους Ολλανδούς να καταλάβουν καλύτερα την προσωπικότητα του Πέτρου, ο οποίος όπως είναι γνωστό σπούδασε στην Ολλανδία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σχέση που ανέπτυξε μεταξύ της Μόσχας και του Άμστερνταμ, δεν εξουθενώνει μέχρι και σήμερα. Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο λόγω της οικονομικής συνεργασίας, λέει ο εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Ευρώπης Βλαντισλάβ Μπελόφ.

- Η Ολλανδία συνεργάζεται ενεργά με τη Ρωσία στους τομείς της υγείας, της ενεργειακής απόδοσης, στον τομέα της γεωργίας, των επιστημονικών ερευνών και της παιδείας. Και έχω δει πληροφορίες ότι ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός Ολλανδών φοιτητών σπουδάζει στη Ρωσία.

Την παραμονή της επίσκεψης η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf δημοσίευσε το άρθρο του Βλαντίμιρ Πούτιν, στο οποίο ο Ρώσος ηγέτης ονόμασε το αμοιβαίο έτος των δύο χωρών ως ένα «πρωτοφανούς μεγέθους πρόγραμμα». Στα πλαίσιά του και στις δύο χώρες θα διεξαχθούν πάνω από 200 πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις: εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις και αθλητικές εκδηλώσεις.

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /