header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
06.06.2015 05:16

Προς παράταση των κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία


Oι βαριές οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας, την οποία κατηγορεί ότι παρέχει στήριξη στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, αναμένεται να παραταθούν έως τον Ιανουάριο του 2016, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.


Αυτές οι κυρώσεις που έχουν πλήξει πολλούς τομείς της ρωσικής οικονομίας, περιλαμβανομένων του τραπεζικού, της άμυνας και του πετρελαϊκού λήγουν στα τέλη Ιουλίου. Τέθηκαν σε ισχύ την 29η Ιουλίου του 2014, μετά τη συντριβή του Μπόινγκ της Malaysia Airlines, που πιθανόν κατερρίφθη από έναν πύραυλο εδάφους-αέρος που ερρίφθη από την περιοχή των μαχών στην ανατολική Ουκρανία με αποτέλεσμα τον θάνατο των 298 επιβαινόντων.
«Αναμένεται να παραταθούν για επιπλέον 6 μήνες» κατά τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Ιουνίου, ανέφερε μία πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων «αυτές οι κυρώσεις ευθυγραμμίζονται με το χρονοδιάγραμμα, που έχει οριστεί, των συμφωνιών του Μινσκ» έως τα τέλη του 2015, εξήγησε η ίδια πηγή.
«Το κριτήριο θα είναι το Μινσκ» επιβεβαίωσε μία ευρωπαϊκή πηγή.
«Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων συνδέουν την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ με τις κυρώσεις» αποκάλυψε επιπλέον.
«Οι στοχευμένες κυρώσεις θα παραταθούν έως τον επόμενο Ιανουάριο. Κατόπιν θα υπάρξει μία επαναξιολόγηση για μια ενδεχόμενη νέα παράταση» τόνισε.
«Υπάρχει ήδη μία πολιτική συμφωνία σχετικά με την παράταση των κυρώσεων, αυτό λοιπόν αναμένουμε» σημείωσε μια άλλη πηγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι Ευρωπαίοι αναμένεται να παρατείνουν επίσης στις επόμενες ημέρες και για διάστημα ενός έτους τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν την 23η Ιουνίου του 2014 ως διαμαρτυρία για την «παράνομη προσάρτηση» της Κριμαίας από τη Ρωσία, με τις οποίες απαγορεύεται κάθε ευρωπαϊκή επένδυση στη χερσόνησο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

 

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /