header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
18.11.2010 00:00

Ματαίωσε το ταξίδι στη Μόσχα ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός


Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης ματαίωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στη Ρωσία, δυο ημέρες μετά την έκδοση στις ΗΠΑ του Ρώσου εμπόρου όπλων Βίκτορ Μπουτ, ενέργεια η οποία προκάλεσε την οργή της Μόσχας.


Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης Πανιτάν Βατανιαγκόρν επικαλέσθηκε προβλήματα εσωτερικής πολιτικής, αρνούμενος κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στη ματαίωση της επίσκεψης και στην υπόθεση Μπουτ.

Ο Αμπισίτ Βετζαζίβα επρόκειτο να παρευρεθεί τη Δευτέρα σε διάσκεψη στην Αγία Πετρούπολη για την προστασία των τίγρεων παγκοσμίως και να συναντηθεί με το ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ομως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ταϊλανδικής κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης "ζήτησε από τον υπουργό Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σουβίτ Κουνκίτι να πάρει μέρος στη διάσκεψη επειδή στο Κοινοβούλιο θα συζητηθεί η μεταρρύθμιση του συντάγματος".

"Αυτό δεν έχει να κάνει με την υπόθεση Μπουτ. Διατηρούμε πάντα εγκάρδιες σχέσεις με τη Ρωσία. Δεν θα επιτρέψουμε να τις επηρεάσει το θέμα αυτό", τόνισε από την πλευρά του ο Ταϊλανδός υπουργός Εξωτερικών Κασίτ Πιρόμια.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αντίδραση της Ρωσίας λέγοντας ότι η Μόσχα δεν έκανε χρήση κανενός από τα ένδικα μέσα που είχε στη διάθεσή της για την αποφυγή της έκδοσης.

"Ο υπουργός Εξωτερικών και εγώ προτείναμε στους Ρώσους (ένδικα) μέσα για να χρησιμοποιήσουν κατά της έκδοσης, "αλλά εκείνοι δεν αντέδρασαν", δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Αμπίζιτ Βετζατζίβα και πρόσθεσε ότι η Ρωσία πρέπει να λάβει υπ΄όψιν το σύνολο των σχέσεων και πως δεν είναι σωστό ένα πρόβλημα να επηρεάζει τις σχέσεις στο σύνολό τους".

 

πηγή: Ελευθεροτυπία

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /