header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
17.10.2011 06:28

Πούτιν: Ελεύθεροι οι πολίτες να επιλέξουν στις εκλογές


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι Ρώσοι ψηφοφόροι είχαν «πάντοτε επιλογή» στις εκλογές. Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στη Ρωσία τον ερχόμενο Δεκέμβριο και οι προεδρικές εκλογές τον Μάρτιο του 2012, με τον Μεντβιέντεφ ν’ αφήνει στην ουσία ανοιχτό το πεδίο στον Πούτιν για την επάνοδό του στην προεδρία της Ρωσίας.

Σε μια συνέντευξη που πρόκειται να μεταδοθεί σήμερα το βράδυ (στις 16:30 GMT) από τα τρία μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Ρωσίας, ο Πούτιν κράτησε αποστάσεις από την άποψη πολλών αναλυτών, σύμφωνα με την οποία η ανακοίνωση της επιστροφής του στο Κρεμλίνο την ερχόμενη άνοιξη, στη σημερινή συνέντευξη, θα προδιέγραφε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

«Για τον Ρώσο πολίτη υπάρχει πάντοτε μια επιλογή», δήλωσε ο Πούτιν, σε ένα απόσπασμα της συνέντευξης που μετέδωσε σήμερα το πρωί το κανάλι συνεχούς ενημέρωσης Russie-24.

Ο επικεφαλής της ρωσικής κυβέρνησης επέμεινε στην ανάγκη παραμονής του κόμματός του, της «Ενιαίας Ρωσίας», στην εξουσία. Η «Ενιαία Ρωσία» έχει την πλειοψηφία στη ρωσική Δούμα (Κάτω Βουλή) και επιδιώκει τη διατήρηση των θέσεών της στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου.

«Η Ενιαία Ρωσία πρέπει να παραμείνει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα και στη Δούμα. Το σημαντικότερο δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά η εμπιστοσύνη των ανθρώπων», είπε ο Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ισχυρός άντρας της χώρας εδώ και μια δεκαετία, έπειτα από δύο θητείες στο Κρεμλίνο (2000-2008), είναι ηγέτης της «Ενιαίας Ρωσίας» και ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ τέθηκε επικεφαλής της λίστας για τις επερχόμενες βουλευτικές του Δεκεμβρίου. Στο συνέδριο του κόμματος στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Μεντβιέντεφ – τον οποίο ο Πούτιν όρισε διάδοχό του στο Κρεμλίνο το 2008, επειδή ο ίδιος δεν είχε το δικαίωμα τρίτης συνεχόμενης θητείας – αρνήθηκε να υποβάλλει υποψηφιότητα για δεύτερη φορά, ανακοινώνοντας ότι ο Πούτιν θα έθετε υποψηφιότητα για την προεδρία.

Η προεδρική θητεία, η οποία διαρκεί από τέσσερα ως έξι χρόνια, επιτρέπει θεωρητικά στον Βλαντιμίρ Πούτιν να παραμείνει στην ηγεσία της Ρωσίας για δύο ακόμη θητεία, δηλ. μέχρι το 2024.

 

πηγή: Ελευθεροτυπία

Λέξεις Κλειδιά: Πούτιν, εκλογές, ψηφοφόροι
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /