header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
26.06.2012 05:57

Συρία και Ιράν στην ατζέντα των επαφών Πούτιν


Με την παρουσία του στα αποκαλυπτήρια μνημείου για τους πεσόντες Σοβιετικούς στρατιώτες στις μάχες κατά των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στην πόλη Νετάνια, άρχισε την 24ωρη επίσκεψή του στο Ισραήλ, την πρώτη μετά από επτά χρόνια, ο Ρώσος Πρόεδρος. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σύντομη εθιμοτυπική συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Πέρες, αργότερα συνάντησε τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και αργά το βράδυ επρόκειτο να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, έναν από τους περίπου ένα εκατομμύριο Ρωσο-εβραίους που έχουν εγκατασταθεί στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια.


Μετά τη συνάντηση με τον Νετανιάχου, έγιναν σύντομες δηλώσεις κατά τις οποίες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε πως ο Πούτιν συμμερίζεται ότι ένα Ιράν με πυρηνικά όπλα αποτελεί «εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για τον κόσμο», ενώ ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στη Συρία και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και επέμεινε ότι ο καλύτερος τρόπος επίλυσης των θεμάτων είναι ο διάλογος. Σήμερα, ο Πούτιν θα επισκεφτεί τα Παλαιστινιακά Εδάφη όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον βασιλιά Αμπντάλα. Σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές, βασικός στόχος του ταξιδιού αυτού είναι η «βολιδοσκόπηση» των ισραηλινών, παλαιστινιακών και ιορδανικών απόψεων, κυρίως ως προς το συριακό ζήτημα.

 

πηγή:  rizospastis.gr 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /