header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
14.03.2013 09:48

Ο Πούτιν για τον αποκλεισμό της ελληνορωμαϊκής πάλης


Χαρακτήρισε «αδικαιολόγητη» την αφαίρεση του αθλήματος από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αδικαιολόγητο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, το ενδεχόμενο αποκλεισμού της ελληνορωμαϊκής πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μάλιστα, ο ρώσος πρόεδρος ζήτησε να προστεθεί σε αυτό και το σάμπο, που γεννήθηκε και είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένο στη Ρωσία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

«Ελπίζω ότι αυτό το άθλημα (το σάμπο) θα συγκαταλέγεται κάποτε μεταξύ των Ολυμπιακών αθλημάτων. Αυτό θα ήταν δίκαιο και δικαιολογημένο. Αντιθέτως αδικαιολόγητη είναι η αφαίρεση από το Ολυμπιακό πρόγραμμα παραδοσιακών αθλημάτων, που εξαρχής υπήρχαν και ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από την εποχή ακόμη της Αρχαίας Ελλάδας, από την οποία ξεκίνησε το ολυμπιακό κίνημα», δήλωσε ο ρώσος ηγέτης σε συνάντησή του με παράγοντες της διεθνούς και της ρωσικής Ομοσπονδίας Σάμπο.

Το θέμα αυτό απαιτεί ξεχωριστή συζήτηση με τους «φίλους μας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή», πρόσθεσε ο Β. Πούτιν, σημειώνοντας ότι το ρωσικό κράτος θα κάνει το παν για την υποστήριξη του αθλητικού κινήματος συνολικά και την ανάπτυξη του σάμπο ειδικότερα.

Μιλώντας ειδικά για το σάμπο ο Ρώσος πρόεδρος, που διακρίνεται για την υποστήριξή του στον αθλητισμό και ειδικότερα τις πολεμικές τέχνες και τα δυναμικά σπορ, είπε ότι το άθλημα αυτό, που είναι «πολύ όμορφο, δυναμικό και συνενώνει μεγάλο αριθμό αθλημάτων πάλης των λαών της ΕΣΣΔ», έχει ξεπεράσει τα εθνικά όρια, αποκτά όλο και μεγαλύτερο αριθμό φιλάθλων και υποστηρικτών και έχει καταστεί διεθνές.

Μάλιστα μεταξύ των προσκεκλημένων στη συνάθροιση αυτή ήταν και οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες της Μ. Βρετανίας, του Μαρόκου, της Βουλγαρίας, της Ιταλίας και της Λευκορωσίας, οι επικεφαλής των οποίων ενημέρωσαν τον πρόεδρο Πούτιν για την ανάπτυξη του αθλήματος στις χώρες τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σάμπο της Κοινοπολιτείας των Λαών με έδρα την Αγγλία Σάιμον Ρέντινγκ ενημέρωσε το Ρώσο ηγέτη ότι την επόμενη χρονιά στη Μ.Βρετανία σχεδιάζεται η διοργάνωση του Κυπέλλου Πούτιν στο τζούντο και προσκάλεσε το Ρώσο πρόεδρο να επισκεφθεί τους αγώνες αυτούς. Ο Ρώσος ηγέτης θύμισε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου είχε επισκεφθεί από κοινού με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον αγώνες τζούντο και είπε ότι θα συνομιλήσει τις επόμενες ημέρες μαζί του, για να τον ευχαριστήσει για την υποστήριξη του σάμπο.
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /