header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
15.06.2015 12:45

Το ΔΝΤ δίνει στο Κίεβο δάνεια χωρίς συμφωνία, ενώ την ίδια στιγμή, εκβιάζει την Ελλάδα


Τελικά αυτοί οι « γύπες» του ΔΝΤ , ποιο ακριβώς παιχνίδι «παίζουν» με την χώρα μας ; Ζητούν από μια  «γονατισμένη» ελληνική οικονομία και κοινωνία να πάρει και άλλα μέτρα εκβιάζοντας και απειλώντας χωρίς αιδώ , ενώ η χώρα είναι τυπική όλο το προηγούμενο διάστημα στις πληρωμές των δόσεων της . 

 

Ενώ την ίδια  στιγμή το ίδιο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , είναι διατεθειμένο να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ουκρανία , ακόμη και αν δεν υπάρχει συμφωνία με τους πιστωτές. Αυτό  κατέστησε σαφές  ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος David Lipton Ιδρύματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Οι Κανόνες του ΔΝΤ δεν του απαγορεύουν  να δανείζει οποιοδήποτε κράτος δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του  προς  τους ιδιώτες πιστωτές, με την προϋπόθεση ότι η χώρα εξακολουθεί να εξυπηρετήσουν τα χρέη προς το ταμείο, είπε ο ίδιος «, δήλωσε ο Lipton.

Το ΔΝΤ φαίνεται να δίνει στο Κίεβο λευκή επιταγή , αποφεύγοντας την  σκληρή γραμμή που ακολουθεί στην περίπτωση της Ελλάδος, αναφέροντας ότι θα συνεχίσει  να δανείζει  την Ουκρανία, ακόμη και στην περίπτωση  παγώματος των πληρωμών του  χρέους, σημειώνει η Wall Street Journal. Ο λόγος που το κάνει είναι διότι η Ουκρανία χρωστάει κάποια δισ. δολάρια στην Ρωσία.

Ο αριθμός των δανείων που θέλει να αναδιαρθρώσει η Ουκρανία, είναι 3 δισεκατομμύρια δολάρια  τα οποία  ανήκουν στη Ρωσία. Η Μόσχα θεωρεί ότι το χρέος βασίζεται σε επίσημα στοιχεία  και αρνείται να διαπραγματευθεί με το Κίεβο.

«Αναμένουμε ότι το Κίεβο θα συνεχίσει να επιδιώκει μια συμφωνία με οποιουσδήποτε όρους που θα πληρούν τα» κριτήρια του ΔΝΤ, λένε οι ειδικοί από το ταμείο.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,το παιχνίδι που λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη κυρίως,  είναι τεράστιο. Η νέα τάξη πραγμάτων μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων τύπου ΔΝΤ, μεταφέρει την « νέα διακυβέρνηση» σε όλον τον κόσμο. Πείνα, δυστυχία, ανεργία, εξάλειψη της μεσαίας τάξης και  συγχρόνως της δημοκρατίας, δοτοί  πολιτικοί  ηγέτες, αποτελούν τα « δώρα» του ιδρύματος αυτού. Τα κράτη ομαδοποιούνται σε υπερκράτη υλοποιώντας την δεύτερη φάση του  σκοτεινού σχεδίου για την « νέα εποχή». Τα έχουν όλα έτοιμα και σίγουρα, αλλά θα « φυσήξει» σύντομα από « ψηλά»,  και τα όνειρα τους θα σκορπίσουν στους πέντε ανέμους ….όπως γίνονταν πάντα.

 

πηγή: pentapostagma.gr

Λέξεις Κλειδιά: ΔΝΤ, Κίεβο, Μόσχα, Δάνεια
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /