header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
31.01.2017 02:31

ΗΠΑ-Ρωσία: Η διαφορά στις ανακοινώσεις για τη συνομιλία Τραμπ-Πούτιν


Ως ένα «πρώτο σημαντικό βήμα» για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος την τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Αυτή η θετική τηλεφωνική συνομιλία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη βελτίωση της σχέσης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Ρωσία, η οποία είναι ανάγκη να αποκατασταθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Οι σχέσεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ επιδεινώθηκαν ραγδαία επί των ημερών της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, ειδικά μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα, τη ρωσική επέμβαση στη Συρία και τις κατηγορίες περί ανάμιξης του Κρεμλίνου στις αμερικανικές εκλογές.
Το Κρεμλίνο ανέφερε από την πλευρά του ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν να οικοδομήσουν μια σχέση «ίσου προς ίσο». Ωστόσο, τέτοια διατύπωση δεν περιέχεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Η συνδιάλεξη διήρκεσε περίπου μία ώρα και κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν θέματα από την «συνεργασία για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος» ως τις «προσπάθειες συνεργασίας για να υπάρξει περισσότερη ειρήνη στον κόσμο, περιλαμβανομένης της Συρίας», κατά την ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Πούτιν ελπίζουν ότι έπειτα από αυτή τη συνδιάλεξη τα δύο μέρη θα μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και σε άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», προστίθεται.
Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για πρώτη φορά τηλεφωνικά τον Νοέμβριο, λίγο μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ και συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να «εξομαλυνθούν» οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουάσινγκτον.

πηγή:cnn.gr
 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /