header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
03.12.2010

Αντρο της Μαφίας το Κρεµλίνο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


Μια Ρωσία όπου δύσκολα «ξεχωρίζει η κυβέρνηση από το οργανωµένο έγκληµα» σκιαγραφούν τα αµερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν, ενώ ο Πούτιν φέρεται να έχει τεράστια προσωπική περιουσία και σχέσεις µε τη Μαφία - προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Κρεµλίνου.

 

Ενα διεφθαρµένο και αυταρχικό κράτος είναι η Ρωσία, σύµφωνα µε τα τηλεγραφήµατα των αµερικανών διπλωµατών που δηµοσιοποίησε ο ιστότοπος Wikileaks, όπου βασιλεύει η διαφθορά υπό την ηγεσία του σηµερινού πρωθυπουργού και πρώην προέδρου Βλαντίµιρ Πούτιν. Λαθρεµπόριο όπλων, ξέπλυµα χρηµάτων, δηµιουργία τεράστιων προσωπικών περιουσιών«ηµετέρων», προστασία για τους µαφιόζους, εκβιασµοί και λαδώµατα, βαλίτσες γεµάτες χρήµατα και µυστικοί λογαριασµοί στην Κύπρο: οι αναφορές των διπλωµατών προς το Στέιτ Ντιπάρτµεντ περιγράφουν ένα πολιτικό σύστηµα στο οποίο µόνο οι µίζες ανέρχονται στο ποσό των 300 δισεκατοµµυρίων δολαρίων τον χρόνο.

 

Τεράστια περιουσία
Με τις χθεσινές αποκαλύψεις, που τον εµφανίζουν να έχει µαζέψει τεράστια προσωπική περιουσία «µέσω ύποπτων συναλλαγών», ο Πούτιν πρέπει να έγινε έξαλλος. Εκπρόσωπός του χαρακτήρισε «γελοίες» τις αναφορές ότι απέκτησε περιουσία δισεκατοµµυρίων «από κρυφές συναλλαγές» µε ρωσικές εταιρείες ενέργειας. «Είναι υπαινιγµοί και ανοησίες και δύσκολα µπορεί κανείς να φανταστεί ότι οι διπλωµάτες τα γράφουν αυτά, όπως τα ταµπλόιντ», δήλωσε ο Ντµίτρι Πεσκόφ. «Εάν πίσω από τα κείµενα αυτά βρίσκονται πραγµατικοί διπλωµάτες, λυπάµαι που εργάζονται σε αυτήν τη χώρα άνθρωποι που δεν είναι επαγγελµατίες». Ο Στανισλάβ Μπελκόφσκι, ρώσος πολιτικός αναλυτής, είχε υπολογίσει το 2007 ότι ο Πούτιν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία, µε καταθέσεις ύψους 40 δισ. δολαρίων σε τράπεζες της Ελβετίαςκαι του Λίχτενσταϊν – για να προκαλέσει και τότε την έντονη αντίδραση του Πούτιν που ήταν πρόεδρος της Ρωσίας.

Σε µια αναφορά του που διέρρευσε στο Wikileaks, ο Ουίλιαµ Μπερνς, πρώην αµερικανός πρέσβης στη Μόσχα, ανέφερε ότι ο µεγιστάνας Ροµάν Αµπράµοβιτς πρέπει να έδωσε ως µίζα τουλάχιστον 9 δισ. δολάρια από την πώλησητης εταιρείας του Sibneftz το 2005 στην κρατική Gazprom και πρόσθεσε ότι «οι µίζες κάποια στιγµή πήραν τέτοιες διαστάσεις, ώστε οι ελβετικές τράπεζες προειδοποίησαν τους µεσάζοντες του Κρεµλίνου πως δεν θα δεχθούν άλλες καταθέσεις χωρίς να γνωρίζουν την πηγήτων χρηµάτων». Ο ίδιος, στις αρχές του 2009, έστειλε στους ανωτέρους του τηλεγράφηµα µε τίτλο «Ερωτήµατα για την εργασιακή ηθική του Πούτιν», όπου έγραφε: «Υπάρχουν επίµονεςαναφορές ότι ο Πούτιν αντιδρά στον φόρτο εργασίας που έχει, καθώς δείχνει κουρασµένος και αποµονωµένος σε σηµείο να µένει σπίτι του και να εργάζεται».

Τα αµερικανικά διπλωµατικά έγγραφα κάνουν ιδιαίτερη µνεία στον πρώην δήµαρχο της ΜόσχαςΓιούρι Λουζκόφ.

Περιγράφουν το οργανωµένο έγκληµα στη Μόσχα ως «ένα οικοδόµηµα µε τρία επίπεδα», µε τον Λουζκόφ στην κορυφή, την Αστυνοµία και τις µυστικές υπηρεσίες στο µέσο και στη βάση«εγκληµατίες και διεφθαρµένους δηµόσιους υπαλλήλους». Οι εκβιασµοί ήταν κάτι τόσο συνηθισµένο, ώστε είχε γίνει η βασική δουλειά του υπουργείου Εσωτερικών και των µυστικών υπηρεσιών, όπως η MVD και η FSB. «Οι επιχειρηµατίες στη Μόσχα καταλαβαίνουν ότι είναι καλύτερα να πληρώνουν τη MVD και τη FSB (αντί για οµάδες του οργανωµένου εγκλήµατος), µιας και δεν έχουν µόνο περισσότερα όπλα, χρήµατα και δύναµη από τους εγκληµατίες, αλλά επίσης προστατεύονται από τον νόµο», αναφέρεται σε τηλεγράφηµα, όπου όµως δεν παρατίθενται συγκεκριµένες αποδείξεις.

Μέσω του Wikileaks διέρρευσε, επίσης, έγγραφο του 2008 από την αµερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, βάσει του οποίου ουκρανός επιχειρηµατίας δήλωσε στον αµερικανό πρεσβευτή ότι, για να καταφέρει να συνεργαστεί µε την Gazprom, έπρεπε να «λάβει» έγκριση από τον Σεµιόν Μογκίλεβιτς, ο οποίος θεωρείται ότι ελέγχει τις περισσότερες οµάδες της ρωσικής Μαφίας σε όλον τον κόσµο. Σε άλλα τηλεγραφήµατα αναφέρεται ότι οι Ρώσοι εξόπλιζαν γεωργιανούς αυτονοµιστές στη νότια Οσετία καιτην Αµπχαζία για να υπονοµεύσουν την κυβέρνηση της Γεωργίας λίγο πριν τον πόλεµο του 2008 µε τη Ρωσία.

 

Ηξερε τα πάντα για τη δολοφονία του Λιτβινένκο

 

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ αναφέρονται εκτενώς και έγγραφα της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μαδρίτη, όπου καταγράφεται ως «αναπάντητο ερώτηµα» η πιθανή σχέση του ρώσου πρωθυπουργού µε τη Μαφία και το κατά πόσον ελέγχει τη δράση της. Στα ίδια έγγραφα, ισπανός εισαγγελέας φέρεται να χαρακτηρίζει ως «κράτη που συνδέονται µε τη Μαφία» τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Τσετσενία. Ο εισαγγελέας Χοσέ «Πέπε» Γκρίντα Γκονζάλες, ο οποίος διεξήγαγε έρευνα για τη δράση της ρωσικής Μαφίας στην Ισπανία αναφέρει ότι στη Ρωσία «δεν µπορείς να διακρίνεις διαφορές στη δράση της κυβέρνησης και των οµάδων του οργανωµένου εγκλήµατος». Μάλιστα, κατά τον Γκονζάλες, ο ρώσος πράκτορας Αλεξάντρ Λιτβινένκο (δολοφονήθηκε στο Λονδίνο το 2006) θεωρούσε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ήλεγχαν τις οµάδες οργανωµένου εγκλήµατος – θέση που υιοθέτησε και ο ισπανός εισαγγελέας. Βάσει των όσων διέρρευσαν, η Ουάσιγκτον θεωρούσε ότι ο Πούτιν ήταν ενήµερος για το σχέδιο δολοφονίας του Λιτβινένκο, κάτι που το Κρεµλίνο επανειληµµένα έχει διαψεύσει.

 

πηγή: Τα Νέα online

 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

To saslik einai apo to Uzbekistan.poion kaukaso? An den kseris min grafis Kai den vazoun ksidi I ouzbeki aka fisiko anthrakouxo metaliko Nero. / OkΝέος πόλεμος κυρώσεων ΗΠΑ- Ρωσίας / Πολύ καλή ενημέρωση! / Θανάσης ΔήμουΟ καθηγητής Ιωάννης Μάζης σχολιάζει την προμήθεια των S-400 από την Ρωσία / Wow!!! Στο ναυτικό ήταν κι αυτός!!! / ελλαδίτηςΜε σκορ 98-2 υπερψηφίστηκαν στη Γερουσία οι νέες κυρώσεις ΗΠΑ στη Ρωσία / Για ποιο λόγο το κράτος τους παίρνει την ιθαγένεια; Μα στα πλαίσια του σχεδίου για τον αφελληνισμό της Θράκης και την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης όλης της... / κάποιος πατριώτηςH Gazprom ιδρύει δύο κινηματογραφικές εταιρείες στις ΗΠΑ / Δόξα τω Θεώ, ειρήνη να χουμε, μονο αυτό μετράει. Ομόνοια και ευμηερία για τις όλες τις χώρες . Οταν οι πολεμοχαρείς μιλάνε εμείς οι πολίτες τρμεμουμε, Θέλουε να... / ΟλγαΗ πρώτη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν / Συγχαρητήρια για το άρθρο κύριε Αυγερινέ,μια μικρή παρατήρηση μόνο,ο όρος ρωσόφωνοι είναι και αυτός έννοιολογηση της προπαγάνδας του ευρωατλαντικού άξονα,οι... / Γιώργος ΠαγανόπουλοςΕθνική Γυναικών: Μάλτση και Καλτσίδου για τη νίκη επί της Ρωσίας και κυρίως για το αύριο / Ενώ οι νεοφιλελέδες του Μιζοτάκη, της SIEMENS, του Χριστοφοράκου και του Σόϊμπλε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ με τον Σόρος και το διεθνές παρασιτικό, τραπεζικό κεφάλαιο και την ΝΤΠ;;;... / ΟΥΣΤ, ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΖΟΤΑΚΟΥΛΑ!!!Ρεσιταλ εθνικισμού από Γιούσενκο : «Οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν ουκρανικά» / Λάμπρος ΖαχαρήςΗ μη κομμουνιστική αριστερά σήμερα, η καλούμενη νέα αριστερά, είναι κατασκεύασμα των Bush-Clinton-Obama-Merkel-Soros, και σ αυτή την αριστερά έχει ενταχθεί όλη η... / ΕλλαδίτηςΠαλιννοστούντες αποθεώνουν τον Σαββίδη / Νιωθουμε ντροπη.   Καποτε θα πρεπει να βγει καποιος και να πει ποιανου αποφαση ηταν.  Για να αποφασιστει τι πρεπει. ------------------------ / ΔράκωνAγία Πετρούπολη: η “Βενετία του Βορρά” / Σειρα του Τραμπ να διωξει τον Πιατ απο την Ελλαδα και να τον στειλει Γερμανια. Διαφορετικα ας τον αναλαβουν οι Ρωσοι . Βεβαια δεν ξερουμε και το παρασκηνιο οσο... / ἍναξΜόσχα: Κόντρα για την ουκρανική βιβλιοθήκη /