header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
19.06.2012 01:01

Ρωσία: Καλεί τις κυβερνήσεις να συμφωνήσουν σε ένα "αποδεκτό" επίπεδο προστατευτισμού


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα οι κυβερνήσεις των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη να συμφωνήσουν ένα "αποδεκτό επίπεδο" μέτρων προστατευτισμού, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη μεξικανική εφημερίδα Ελ Ουνιβερσάλ, λίγο προτού ξεκινήσει η σύνοδος της "Ομάδας των 20" στο Λος Κάμπος του Μεξικό.

 

"Όλοι γνωρίζουμε ότι η χρηματοπιστωτική αστάθεια οδηγεί αναπόφευκτα σε μεγάλο εμπορικό προστατευτισμό. Το 2009 το παγκόσμιο εμπόριο υποχώρησε κατά 12%, [επρόκειτο για την] μεγαλύτερη πτώση μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό σε μεγάλο μέρος οφείλεται στο γεγονός ότι σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις τους, ορισμένες χώρες στην πραγματικότητα χρησιμοποίησαν μέτρα προστατευτισμού για να προασπίσουν τις αγορές τους", υποστηρίζει ο Πούτιν.

"Είναι πλέον καιρός να αναγνωρίσουμε ότι οι κυβερνήσεις από τη μια χαρακτηρίζουν απαράδεκτο τον προστατευτισμό, αλλά από την άλλη επινοούν ολοένα και πιο περίπλοκα μέσα για να θωρακίσουν τη δική τους οικονομία, για παράδειγμα επιτρέποντας να εφαρμόζονται μέτρα προστατευτισμού για περιβαλλοντικούς ή τεχνικούς λόγους", συνεχίζει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν καλεί τους ηγέτες να σταματήσουν αυτήν την πρακτική και να καταλήξουν σε μια "έντιμη συμφωνία" για το "αποδεκτό επίπεδο μέτρων που μπορούν να λάβουν οι κυβερνήσεις προκειμένου να προστατεύσουν την απασχόληση σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης".

Υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία θα αναλάβει την προεδρία της G20 το 2013, ο Πούτιν επισημαίνει ότι "η εμπιστοσύνη προς αυτό τον οργανισμό" θα περιοριστεί αν οι αποφάσεις που λαμβάνει "παραμένουν απλές δηλώσεις, χωρίς να εφαρμόζονται και να τηρούνται".

"Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η G20 δεν θα μετατραπεί απλώς σε άλλο ένα ελιτίστικο κλαμπ που δεν θα ενδιαφέρεται παρά μόνο για τα συμφέροντα των μελών του", καταλήγει το άρθρο.


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λέξεις Κλειδιά: Πούτιν, Μεξικό, G20
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /