header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
16.04.2013 18:40

Οι βόμβες κατέστρεψαν τη γιορτή, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να τρέχουμε σε μαραθώνιους


Μεταξύ των μαραθωνοδρόμων στη Βοστώνη βρέθηκε η Ρωσίδα Ντάρια Τροσάνοβα, 25χρονη οικονομολόγος, λάτρης των αθλημάτων που συμμετέχει ενεργά στους αγώνες δρόμου Nike Run και Park Run της Μόσχας. Πήρε μέρος στον Διεθνή Μαραθώνιο John Hanckock και τερμάτισε σε χρόνο 3 ώρες και 33 λεπτά, πριν σημειωθούν οι εκρήξεις. Μοιράστηκε με τη «Φωνή της Ρωσίας» από τη Βοστώνη τις εντυπώσεις της.

 

- Που βρισκόσουν, όταν ακούστηκαν οι εκρήξεις; Είδες ή άκουσες κάτι;

- Τερμάτισα μία ώρα πριν σημειωθούν οι εκρήξεις. Στον διάδρομο μετά τον τερματισμό πήρα τροφή, κουβέρτα και ένα μετάλλιο, ενώ μετά πήγα να πάρω τα πράγματά μου και να συναντήσω τους συγγενείς. Εδώ στη Βοστώνη με υποστήριζαν η αδερφή του συζύγου μου Κάτια και ο σύζυγός της Τζο, οι οποίοι ήρθαν ειδικά από το Χιούστον. Μαζί τους πήγαμε σε μία καφετέρια σε απόσταση περίπου ενός τετραγώνου από τη γραμμή του τερματισμού, όπου και μάθαμε την είδηση για την έκρηξη. Τις εκρήξεις δεν τις ακούσαμε, παρ’ όλο που βρισκόμασταν κοντά στο σημείο της τραγωδίας.

Αμέσως αρχίσαμε όλοι να τηλεφωνούμε σε συγγενείς και φίλους, για να τους ενημερώσουμε ότι είμαστε καλά. Η τηλεφωνική σύνδεση λειτουργούσε, αλλά με διακοπές, μάλλον επειδή όλοι τηλεφωνούσαν ταυτόχρονα.

- Ποια είναι η κατάσταση στη Βοστώνη; Πως αντέδρασε η πόλη στην τρομοκρατική επίθεση;

- Στη συνέχεια σπεύσαμε να φύγουμε από το κέντρο της πόλης, επειδή στις ειδήσεις είπαν, ότι βρήκαν και τρίτη βόμβα, η οποία δεν εξερράγη. Φτάσαμε μέχρι τον πλησιέστερο σταθμό του μετρό, στους δρόμους δεν υπήρχε καθόλου πανικός, μόνο οι ήχοι των σειρήνων και τα διερχόμενα ασθενοφόρα και περιπολικά της αστυνομίας θύμιζαν ότι κάτι συνέβη. Στο μετρό ενημέρωσαν ότι στο κέντρο ο συρμός δε σταματάει, επειδή η περιοχή της τραγωδίας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο Κέιμπριτζ, στην αντίπερα όχθη του ποταμού από το κέντρο της Βοστώνης, οπότε μου είναι δύσκολο να πω, τι ακριβώς συνέβαινε στο κέντρο της πόλης.

- Στόχος των τρομοκρατικών επιθέσεων είναι να αναγκάσουν τους ανθρώπους να φοβούνται, να αλλάξουν τον τρόπο ζωής. Ποια είναι η δική σου αντίδραση; Θα συνεχίσεις να τρέχεις σε μαραθώνιους;

- Αυτός ήταν ο δεύτερος μαραθώνιος της ζωής μου, στον πρώτο έτρεξα πέρυσι τον Σεπτέμβριο στον Διεθνή Μαραθώνιο της Μόσχας 2012. Φυσικά, δεν μπορούν να συγκριθούν αυτοί οι δύο μαραθώνιοι. Στη Βοστώνη θέλω να επισημάνω την εξαιρετική οργάνωση και την υποστήριξη των φιλάθλων κατά μήκος όλων των 42 χλμ: οι άνθρωποι ερχόντουσαν οικογενειακώς, προσφέροντας νερό και πορτοκάλια στους αθλητές! Αυτό είναι μία γιορτή για ολόκληρη την πόλη! Και αυτά τα τρομερά γεγονότα τα κατέστρεψαν όλα. Είμαι χαρούμενη, που για μένα και τους συγγενείς μου όλα πήγαν καλά, δεν είμασταν στο επίκεντρο και δεν είδαμε όλη αυτή τη φρίκη. Δε νομίζω ότι μέσα μου θα αλλάξει κάτι ριζικά εξαιτίας αυτών των εκρήξεων. Ο επόμενος μαραθώνιός μου θα είναι στο Βερολίνο, θα προετοιμαστώ για αυτόν και ελπίζω να ξεπεράσω το προσωπικό μου ρεκόρ.

πηγή: Η Φωνή της Ρωσίας

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /