header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
24.07.2013 17:46

Νέο θρίλερ με τον Σνόουντεν: Θα παραμείνει στο αεροδρόμιο ΈΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ


Ο Σνόουντεν δεν σκοπεύει να φύγει από τη Ρωσία, δηλώνει ο δικηγόρος του - Οι αρχές ακόμη εξετάζουν το αίτημα για προσωρινό άσυλο

 

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τον Έντουαρντ Σνόουντεν. Ο Αμερικανός πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA θα παραμείνει προς το παρόν στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της Μόσχας, καθώς οι ρωσικές αρχές εξετάζουν ακόμη το αίτημά του για προσωρινό άσυλο, δήλωσε ο δικηγόρος του.

 

Το Interfax μεταδίδει δηλώσεις πηγής, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, σύμφωνα με την οποία «ο Αμερικανός είναι έτοιμος να φύγει. Θα του δοθούν νέα ρούχα. Ο δικηγόρος Anatoly Kucherena θα φέρει τα χαρτιά που χρειάζεται για να φύγει από τη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου». Η υπηρεσία μετανάστευσης, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Στο μεταξύ,ο δικηγόρος Kucherena, έφτασε στο αεροδρόμιο της Μόσχας κρατώντας μια μεγάλη τσάντα με χαρτιά. Σύμφωνα με το ITAR-TASS, πράγματι είχε μαζί του τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για να αφεθεί ελεύθερος ο Σνόουντεν και πήγε αμέσως να τον συναντήσει, χωρίς να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Στη συνέχεια, πηγή ανέφερε στο Interfax, ότι ο Σνόουντεν πήρε στα χέρια του τα ταξιδιωτικά έγγραφα από την υπηρεσία μετανάστευσης της Ρωσίας, που του επιτρέπουν να φύγει από το αεροδρόμιο.

Όπως διέρρευσε, ωστόσο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δικηγόρος Kucherena δήλωσε ότι ο τελικός προορισμός του πελάτη του, είναι η Ρωσία, προς το παρόν.
 
Νωρίτερα,τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετέδιδαν ότι η Ρωσία χορήγησε το προσωρινό άσυλο που είχε αιτηθεί ο πρώην διαχειριστής συστημάτων των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, μέσω Ρώσου συνηγόρου.

Όπως είχε διευκρινίσει την προηγούμενη εβδομάδα ο δικηγόρος Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο Αμερικανός δεν έχει υποβάλει αίτημα ώστε να του χορηγηθεί η ρωσική υπηκοότητα.

«Ο κ. Σνόουντεν σκοπεύει να τηρήσει τους όρους που έθεσε η ρωσική κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να μείνει στη Ρωσία», δήλωσε πριν από ένα 24ωρο ο Γκρίνγουολντ στην εφημερίδα «Μοσκόβσκι Κομσομόλετς».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ζητεί να εκδοθεί ο Αμερικανός πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA, τον οποίο κατηγορεί για «κατασκοπεία» διότι δημοσίευσε απόρρητες πληροφορίες.

Στο μεταξύ, το ρωσικό  «Κόμμα του Διαδικτύου της PO» ξεκίνησε έρανο για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθούν για την οικονομική στήριξη του πρώην κατασκόπου των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη «Φωνή της Ρωσίας», το ποσό που έχει  μέχρι τώρα συγκεντρωθεί ανέρχεται σε 2.400 ευρώ.

Στη Γερμανία, το παράρτημα της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» ανακοίνωσε ότι ο Σνόουντεν θα τιμηθεί με βραβείο διότι αποκάλυψε την κλίμακα της παρακολούθησης των επικοινωνιών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο 30χρονος Αμερικανός θα λάβει το «Whistleblower Prize», που απονέμεται κάθε δύο χρόνια από την Διεθνή Διαφάνεια, την Ένωση των Γερμανών Επιστημόνων και το γερμανικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Νομικών Εναντίον των Πυρηνικών Όπλων.

Η Βολιβία και η Νικαράγουα έχουν ανακοινώσει ότι μπορούν να χορηγήσουν στον Σνόουντεν πολιτικό άσυλο, καμία όμως από τις δύο όμως δεν διαθέτει απευθείας εμπορική πτήση από τη Μόσχα. 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /