header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
σχετικά άρθρα
09.09.2013 12:55

Ρωσία - Συρία προς ΗΠΑ: Μην αναλάβετε στρατιωτική δράση


Έκκληση στις ΗΠΑ να εστιάσουν στις προσπάθειες σύγκλησης ειρηνευτικής διάσκεψης και όχι στη στρατιωτική δράση απηύθυναν σήμερα Ρωσία και Μόσχα.

 

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον σύρο ομόλογό του Ουαλίντ Μουάλεμ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι τυχόν επιθέσεις στη Συρία θα προκαλέσουν «έκρηξη τρομοκρατίας» σε όλη την περιοχή και τόνισε ότι το συριακό καθεστώς είναι «πάντα έτοιμο να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις».
«'Ολο και περισσότεροι πολιτικοί άνδρες συμμερίζονται την άποψή μας ότι ένα σενάριο βίας θα οδηγήσει σε μια έκρηξη τρομοκρατίας στη Συρία και στις γειτονικές χώρες και σε ένα μαζικό κύμα προσφύγων», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ.
Από την πλευρά του ο σύρος ΥΠΕΞ κατηγόρησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι υποστηρίζει τους «τρομοκράτες».
Νωρίτερα, ο κ. Ουαλίντ Μουάλεμ δήλωσε ότι ο πρόεδρος Άσαντ τού ανέθεσε να ευχαριστήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη στάση του στο θέμα της Συρίας. 

 

Αρνείται επίθεση με χημικά ο Άσαντ

 

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του CBS ο Μπασάρ Αλ Άσαντ αρνείται για άλλη μία φορά ότι βρίσκεται πίσω από την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά τον Αύγουστο στα περίχωρα της Δαμασκού.
«Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή» δήλωσε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ στο CBS, την ώρα που η Ουάσιγκτον απειλεί τη Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση.
«Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι ''δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου"», πρόσθεσε ο αμερικανός δημοσιογράφος.
Αποσπάσματα της συνέντευξης με τον σύρο πρόεδρο αναμένεται να προβληθούν  σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από άλλο δίκτυο, το PBS.
Ο σύρος πρόεδρος επίσης «δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία» αλλά ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν» για το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τον Ρόουζ.
Ο Ασαντ προειδοποίησε, σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας. Η χώρα έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για να αντιμετωπίσει μια επίθεση, είπε ο Ρόουζ επικαλούμενος δήλωση του Ασαντ.

πηγή: Naftemporiki

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /