header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
28.03.2017 14:01

Η Ρωσία επιβεβαιώνει το ραντεβού του γαμπρού του Τραμπ με την τράπεζα VEB


Η Ρωσία επιβεβαιώνει την συνάντηση του γαμπρού και στενού συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, με στελέχη της ρωσικής αναπτυξιακής τράπεζας Vnesheconombank.

Η εν λόγω τράπεζα είχε υποστεί κυρώσεις από την κυβέρνηση Ομπάμα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι «New York Times» αποκάλυψαν ότι ο κ. Κούσνερ βρίσκεται στο «στόχαστρο» της επιτροπής της Γερουσίας που ερευνά τυχόν ύποπτες επαφές της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ με τη Ρωσία, λόγω της συνάντησης αυτή, την οποία είχε τον Δεκέμβριο με τον επικεφαλής της VEB.

Το ραντεβού κανονίστηκε κατόπιν προτροπής του ρώσου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, με τον οποίο είχε συναντηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα ο γαμπρός του κ. Τραμπ.

Εκπρόσωπος της VEB δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο στρατηγικού κύκλου επαφών που είχαν στελέχη της τράπεζας με διάφορους επιχειρηματίες.

Ο εκπρόσωπος δεν απέδωσε τη συνάντηση στο γεγονός ότι ο κ. Κούσνερ προοριζόταν για σύμβουλος του Λευκού Οίκου, στην επιχειρηματική του ιδιότητα, ως επικεφαλής της επιχείρησης ακινήτων που διέθετε η οικογένειά του.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στους NYT ότι η κυβέρνηση δεν αρνείται τις επαφές με την τράπεζα, αλλά ότι δεν συζητήθηκε κάτι ευαίσθητο ή σημαντικό.

Ο κ. Κούσνερ έχει διαμηνύσει ότι δεν έχει πρόβλημα να απαντήσει στις ερωτήσεις της αρμόδιας επιτροπής της Γερουσίας.

Η Ρεμπέκα Γκλόουβερ Γουάτκινς, η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής Ρίτσαρντ Μπερ, επιβεβαίωσε ότι ο Κούσνερ έχει κληθεί να καταθέσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας.  Ο γαμπρός του Τραμπ είχε αναλάβει ρόλο συμβούλου κατά την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα. Θα είναι ο στενότερος συνεργάτης του προέδρου που θα καταθέσει στο πλαίσιο των ερευνών για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Τουλάχιστον τέσσερις επιτροπές του Κογκρέσου εξετάζουν τις ενδεχόμενες απόπειρες της Μόσχας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και τους τυχόν δεσμούς της Ρωσίας με συνεργάτες του Τραμπ. Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι και η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά το θέμα αυτό.

Ενας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Κούσνερ προσφέρθηκε εθελοντικά να μιλήσει στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, αλλά δεν έχει λάβει κάποια επιβεβαίωση ακόμη. Η Επιτροπή αυτή θέλει να ρωτήσει τον Κούσνερ για τις δύο συναντήσεις που οργανώθηκαν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας Σεργκέι Κίσλιακ στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο καθώς και με για μια συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας Βνεσεκονομπάνκ. Η τράπεζα αυτή περιλαμβανόταν σε εκείνες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις το 2014 από την κυβέρνηση Ομπάμα αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Μόσχα ενορχήστρωσε τις κυβερνοεπιθέσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και δημοσιοποίησε τις κλεμμένες πληροφορίες για να ωφεληθεί ο Τραμπ. Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες.

 


Πηγή: iefimerida.gr 

Λέξεις Κλειδιά: τραμπ, Λευκός Οίκος, Κογκρέσο
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /