header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
05.04.2011 04:23

Μυστικές Υπηρεσίες Σκοπίων: Ο αόρατος πόλεμος Ρωσίας -Τουρκίας


«Ο πανσλαβισμός και ο  Οθωμανικός  ‘παν-βαλκανισμός’ έχουν απλώσει τα δίκτυα τους πάνω από τη χώρα μας»,σημειώνει έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει μια λεπτομερή έρευνα για την ανίχνευση εισροής ξένων κεφαλαίων, ιδίως τουρκικών ΜΚΟ, οι οποίες  συνδέονται στενά με την κυβέρνηση της Άγκυρας.


Σε αντίθεση με την  σαφή πρόθεση των Ρώσων στα Βαλκάνια, που επιδιώκουν ένα μέτωπο προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι σκοπιανές μυστικές υπηρεσίες καθορίζουν τη στρατηγική της Άγκυρας με τη λέξη «Γεω-πολιτισμός»/’Γεω-κουλτούρα’, που προσπαθεί να ασκήσει την επιρροή της μέσω των οικονομικών υποδομών, τονίζοντας συγχρόνως ότι τα εδάφη αυτά, κατά το παρελθόν ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ! (το θαυμαστικό είναι του
πρωτότυπου  κείμενου).

«Σήμερα, η σύγκρουση στα Βαλκάνια συνεχίζεται απτόητη μεταξύ των τουρκικών και ρωσικών συμφερόντων. Οι δυο αυτές παγκόσμιες δυνάμεις έχουν βγάλει τα  δόρατά τους πάνω από τα Σκόπια, σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνουμε από την ‘Πούμπλικα’, οι οποίες συμπίπτουν με τις εκτιμήσεις κορυφαίων αναλυτών», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.
Οι ηγεσίες των δύο αυτών χωρών προβαίνουν σε προσεκτικές κινήσεις, σε μια σκακιέρα όπου τα πιόνια είναι εταιρείες των δύο χωρών.
Οι Ρώσοι παίζουν σε πανευρωπαϊκό Σλαβισμό με οικονομικούς στόχους τα εδάφη της Σερβίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, του Μαυροβουνίου, της Δημοκρατίας των Σέρβων, την πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, την ανατολική πΓΔΜ και την νότια Αλβανία.
Η άλλη πλευρά πραγματοποιεί ισχυρές επενδύσεις στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, την επαρχία Σάντζακ της Σερβίας, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, στην πΓΔΜ, χώρες στις οποίες η Τουρκία εφαρμόζει την παν-βαλκανική οθωμανική στρατηγική της η οποία πέρα από τις οικονομικές δραστηριότητες, όπως ειπώθηκε πιο πάνων εφαρμόζει απροκάλυπτα ‘γεω-πολιτιστικά’ στοιχεία ως τρόπο άσκησης της επιρροής της σε χώρες όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι.


Για την πλημμυρίδα των αμφίβολων επενδύσεων στη χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της παρούσας εφημερίδας, προετοιμάζεται, ήδη, από κράτος η ίδρυση μιας ιδιαίτερης υπηρεσίας  στα πλαίσια του Συμβουλίου Ασφαλείας της πΓΔΜ, στόχος της οποίας θα είναι  αποκλειστικά ο εντοπισμός της απειλής των στόχων από την εισβάλλουσα οικονομική τρομοκρατία!
Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Βελιγράδι, οι αναλυτές υποστηρίζουν, ότι γίνεται σαφές ότι το μέλλον της Σερβίας θα εξαρτηθεί, εξ ολοκλήρου, από το ρωσικό χρήμα και τις πολιτικές αποφάσεις της Μόσχας, μάλιστα έγινε γνωστό ότι  εγκρίθηκε, ήδη,  μια ρωσική πίστωση των 800 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Σερβία.
Η ‘Ολιγαρχική Ομάδα Πούτιν’ από το 2007 κατέχει τη βιομηχανία πετρελαίου της  Σερβίας (NIS), ενώ το φυσικό αέριο της  γιγαντιαίας  Gazprom, η οποία κέρδισε την βουλγαρική αγορά ( η Ρωσία, μάλιστα, είναι εταίρος στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε), στη Ρουμανία και στην Ελλάδα θα διεισδύσει μαζί με εμάς ,με το έργο South Stream.
Τα πρατήρια υγρών καυσίμων στη ‘Δημοκρατία των Σέρβων’, τα κατέχουν οι Ρώσοι και στη Σερβία του έχουν παραχωρηθεί τα περισσότερα ορυχεία.


Πέρα από όλα αυτά οι Τούρκοι προσπάθησαν να βρεθούν πίσω από την τηλεφωνική εταιρεία «Turkcel» για να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο στην “Telekom Srbija”, ενώ το τραπεζικό σύστημα της  έχει από καιρό επεκταθεί σε Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία και Αλβανία.
Στην πΓΔΜ επεκτάθηκε με την “Ziraat Bank”  και πρόσφατα ο νέος ιδιοκτήτης των εξαγωγικών πιστώσεων (IC) είναι η τουρκική εταιρεία “Halk Bank”,η οποία είναι η έβδομη μεγαλύτερη στη χώρα τους.


Η μεγαλύτερη μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, αναμένεται να γίνει στους μεταλλευτικούς πόρους  στο Κοσσυφοπέδιο και την πΓΔΜ, αφού το νεοσύστατο κράτος  των Βαλκανίων), αλλά και είναι μία από τις περιοχές με τεράστια αποθέματα άνθρακα και ορυκτά (κοντά στη πόλη  της Όμπιλιτς εδώ (πΓΔΜ) υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το ορυχείο του Άλσαρ, αλλά και η ρωσική εταιρεία ‘Lukoil’, αρχίζει την εξάπλωση σταθμών φυσικού αερίου.


Οι «ύποπτες»  τουρκικές ΜΚΟ στην πΓΔΜ


Στα πλαίσια της έρευνας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην πΓΔΜ, οι σκοπιανές μυστικές υπηρεσίες, εντόπισαν πολλές τουρκικές οργανώσεις οι οποίες έχουν ενδιαφέρον για τον τομέα τους.
Αυτές είναι:
-Ένωση Τούρκων ΜΚΟ στην πΓΔΜ, Ματούσιτεμπ –Σκόπια, εκπροσωπούμενη από τον Σουλεϊμάν Μπακί, μια οργάνωση που δεν διαθέτει τραπεζικό λογαρισμό.
- Σύλλογος  για την προστασία και την προώθηση της κοινωνικής και πολιτιστικής θέσης των εθνοτικών κοινοτήτων, δρα στην περιοχή Μοστ-Κόπρου και Γευγελής αλλά έχει την έδρα του στα Σκόπια, εκπροσωπούμενος από κάποιον Μουρτεζάν Φουρκάν.
- Ανθρωπιστική Φιλανθρωπική Ένωση Τούρκων, δρά στις περιοχές Γενί-Χαγιάτ και Βέλες, από τις υπηρεσίες φαίνεται αρχηγός ο Μπεσίμ Αχμέντ.
-Ανθρωπιστική οργάνωση Σεφκί, στην περιοχή του Γκόστιβαρ, καθοδηγείται από τον Ερντζάν  Τσουλέζ, τα χρήματά τους φέρονται να μεταφέρθηκαν στα Σκόπια  μέσω υποκαταστήματος .
  

Ένα μεγάλο, παγκόσμιο πρόβλημα, ωστόσο, θα προκύψει με ένα σχέδιο που προγραμματίζεται για την 15η Μαΐου, με τουρκική νηοπομπή προς τη Γάζα, για βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, που διοργανώνει το τουρκικό ίδρυμα για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής βοήθειας.
Στην πρώτη απόπειρα οι ισραηλινές δυνάμεις, επιτέθηκαν στο πλοίο ‘Μαβί Μαρμαρά’, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, σκοτώνοντας οκτώ ακτιβιστές, ενώ οι άλλοι συνελήφθησαν.
Τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, διοργανώνει τώρα πάλι μια συνοδεία και υπάρχει φόβος νέων επεισοδίων.

 

Αυτό το οποίο σχετίζεται με την πΓΔΜ είναι ότι στη δεύτερη νηοπομπή, όπως και η πρώτη, αναμένεται να έχει πολίτες της χώρας μας.
Υπενθυμίζουμε ότι  στην νηοπομπή του 2010 υπήρχαν και τρεις πολίτες από την πΓΔΜ, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων, ήταν ο πνευματικός ηγέτης των Σκοπιανών Βαχαμπιστών, Γιάσμιν Ρετζέπι.
Σύμφωνα με την ανάλυση των πληροφοριών, προέκυψε ότι οι δραστηριότητες των τουρκικών ΜΚΟ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, ελέγχονται από το Συμβούλιο του κόμματος Δικαιοσύνης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και απλώνονται μέσω επενδύσεων σε υποδομές υπέρ των τουρκικών συμφερόντων σε όλο τον κόσμο.
Προσπαθούν να υλοποιήσουν το σχεδιασμό αυτό με έλεγχο των αεροδρομίων,  της παραχώρησης εθνικών οδών και λιμένων, με επενδύσεις σε τομείς ενέργειας, στον έλεγχο της ροής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου προς τρίτες χώρες, τις πηγές ενέργειας όπως την γεωθερμική ενέργεια και την ηλιακή ενέργεια.
Το  γεγονός ότι ο ανάδοχος του αεροδρομίου των Σκοπίων και της Οχρίδας είναι η τουρκική TAV, είναι ένα πρόσθετο στοιχείο των στόχων τους.
Το μεγαλύτερο μερίδιο των γιγαντιαίων οικονομικών επενδύσεων είναι συχνά σε στοχευόμενες περιοχές, που οργανώνονται από την Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Τουρκία και εν μέρει από την TIKA.
Πρόκειται για κυβερνητική υπηρεσία που έχει ως απώτερο στόχο τη σωστή στρατηγική προστασίας των μνημείων των περιοχών που στο παρελθόν είχε εξαπλωθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία και σε περιοχές του εξωτερικού στις οποίες ζουν Τούρκοι ή κατοικεί μουσουλμανικός πληθυσμός προσκείμενος στους Οθωμανούς.
Η σύγχρονη Τουρκία, αντί να χρησιμοποιεί τα όπλα, για να δημιουργήσει τη νέα-οθωμανική αυτοκρατορία, υπό την ηγεσία του ισλαμιστή Ερντογάν, έχουν θέσει σε ενέργεια το σχέδιο που ονομάζουν «γεω-πολιτισμός»/ «γεω-κουλτούρα», δηλαδή επενδύουν  σε εδάφη ή χώρες που βρίσκονται ήδη έτοιμα να τους υποδεχθούν.
Λόγω της πιθανότητας εξάπλωσης του ισλαμικού ριζοσπαστισμού, οι σκοπιανές μυστικές υπηρεσίες, έχουν εντοπίσει ότι η εισβολή των τουρκικών εταιρειών έχει γίνει ανησυχητική.
Η TIKA επενδύει σε υποδομές, εκπαίδευση, τζαμιά
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η ΤΙΚΑ έχει εισέλθει στα Σκόπια μέσω διαφόρων προγραμμάτων, κυρίως στο δυτικό μέρος της χώρας, στο Δήμο Μπογκόβινιε, στον οποίο υπάρχουν περίπου 8.000 άτομα τουρκικής ιθαγένειας, αλλά και στο Στιπ και στο Μοναστήρι (Μπίτολα). Η κρατική υπηρεσία της Τουρκίας, σε αυτόν τον δήμο, έχει επενδύσει στην κατασκευή της ύδρευσης της αποχέτευσης, των υποδομών και στο έργο του βιολογικού καθαρισμού.


Πολύ σοβαρή εξάλλου είναι η επιρροή της Τουρκίας στην πΓΔΜ, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Oπως γνωρίζετε το κολλέγιο «Yaya Kemal» εδώ και οκτώ χρόνια εργάζεται επιτυχώς στη χώρα και τα σχολεία τους είναι στα προάστια των Σκοπίων, Μπούτελ, επίσης στην Στρούγκα και στην Μπογκόβινιε, μέρη όπου βιώνουν Τούρκοι και μουσουλμανικός πληθυσμός.
Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, οι εντόπιοι μελετούν την τουρκική γλώσσα, τον πολιτισμό κλπ. Δημιουργείται, δηλαδή, μια κατηγορία ανθρώπων που αποδέχεται την τουρκική πολιτική και την τουρκική κουλτούρα με στοιχεία τη γλώσσα και τον μουσουλμανισμό.

Πάρα πολύ ενδεικτική είναι η περίπτωση της ίδρυσης Διεθνούς Πανεπιστημίου των Βαλκανίων από την Τουρκία στα Σκόπια και στο Καλέ.
Αρκεί να φανταστεί κανείς ότι αυτό το θεσμικό όργανο, στην καρδιά της πρωτεύουσας της πΓΔΜ κατευθύνει διάσπαρτες μελέτες στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και στους υπόλοιπους γείτονές μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας (αναφέρει η πηγή) οι σκοπιανές αρχές έχουν αρχίσει να αναζητούν τουρκικές διασυνδέσεις αυτού του πανεπιστημίου με εκπροσώπους από την κυβέρνηση της Άγκυρας, τους χρηματοδότες τους και την αναπόφευκτη σχέση τους με τις ΜΚΟ που σχετίζονται με την τουρκική οργάνωση «Δικαιώματα του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής βοήθειας».
Αναζητούνται συνδέσεις με κάποιον Μετίβ Τσελίλ, στην Τουρκία καθώς και τα ενδιαφέροντα του Μπεχουντζιντίν Σεχάμπι, διευθυντή του Εθνικού Κέντρου των Σκοπίων που είναι στο διοικητικό συμβούλιο των εκπροσώπων του τουρκικού ιδρύματος του πανεπιστημίου καθώς το Κέντρο αυτό αποτελεί τη ναυαρχίδα της αποκατάστασης πολλών τζαμιών στην πΓΔΜ.

Οι Σκοπιανές αρχές εξεπλάγησαν ότι απεστάλησαν 80 μαθητές από την Τουρκία, στα πλαίσια της κατάρτισης για την ισλαμική εκπαίδευση της θεολογικής σχολής του Στίπ. Ενώ είναι σαφές ότι το επίκεντρο των Τούρκων στην πΓΔΜ είναι το Μοναστήρι, όπου εκεί εκπαιδεύτηκε ο πατέρας του έθνους τους, Κεμάλ Ατατούρκ.
Το ‘Μεγάλο Παιχνίδι’ της Τουρκίας και της Ρωσίας αναδύουν ερωτήματα στα Βαλκάνια.
Οι Ρώσοι προσπαθούν να εδραιώσουν  ‘οικονομικές’ βάσεις  στη Σερβία και τη Βουλγαρία και η Τουρκία να περάσει από τη Βοσνία και την Αλβανία, όπου στην τελευταία διαθέτει, ήδη, ως σημείο πρόσβασης στο Ιόνιο πέλαγος, το λιμάνι του Δυρραχίου.
Η πΓΔΜ αποτελεί ένα στρατηγικό σταυροδρόμι σε αυτές τις ‘μάχες’ και έχει ενταχθεί  στη σφαίρα του ενδιαφέροντος των δυνάμεων αυτών.
Τα κράτη αυτά διαμορφώνονται με βάση τις διεθνείς εταιρείες τους, πραγματοποιώντας  κέρδη και επιρροές σε χώρες στις οποίες κατέχουν βασικούς πόρους – πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια, ορυκτό πλούτο-  και με τον έλεγχο των τιμών έχουν τη δυνατότητα ελέγχου και της συμπεριφοράς του κράτους.

 

 πηγή: infognomonpolitics.blogspot.com
 

σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /