header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
Άρθρο
05.02.2012 06:36

Έρχονται οι Ρώσοι... να μας βοηθήσουν!


Μια τεράστια πυρηνική ναυτική δύναμη, η οποία πλέον θα φτάνει μέχρι τις ελληνικές ακτές, ξεκίνησε να στήνει η Ρωσία, με πρόγραμμα μαζικών ναυπηγήσεων υποβρυχίων βαλλιστικών πυρηνικών  βλημάτων (SLBM), αλλά και επιθετικών υποβρυχίων συμβατικής πρόωσης.

 

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η αλλαγή επιχειρησιακού δόγματος του ρωσικού Ναυτικού που επιστρέφει στα πρότυπα της σοβιετικής αυτοκρατορίας, με παρουσία σε όλο τον πλανήτη, αλλά αυτή την φορά με τα λάβαρα της Ορθοδοξίας και τον σταυρό του Αγίου Ανδρέα να αντικαθιστά το σφυροδρέπανο στην σημαία του.

Όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού, ναύαρχος Βλαντίμιρ Βισότσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στα ρωσικά ΜΜΕ σε τέσσερις μήνες από σήμερα, τον Ιούνιο του 2012, τα ρωσικά υποβρύχια SLBM (πυρηνικά υποβρύχια πυρηνικών βαλλιστικών βλημάτων) θα ξεκινήσουν περιπολίες σε όλο τον πλανήτη και ειδικά σε περιοχές που πλέον δεν πλησίαζαν, όπως η Μεσόγειος, οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ο Ειρηνικός Ωκεανός και ο Ινδικός Ωκεανός.

Στόχος της ηγεσίας του ρωσικού Ναυτικού είναι να πλησιάσει τον αριθμό περιπολιών του πρώην σοβιετικού Ναυτικού που μέχρι το 1984 έφταναν τις 230, ενώ σήμερα είναι λιγότερες από 10 και εντοπίζονται στον Βόρειο Ατλαντικό.

Βασικό όπλο στα χέρια της ρωσικής ναυτικής ηγεσίας η ναυπήγηση των νέων υποβρυχίων SLBM κλάσης Borey, και τα ήδη δέκα υπηρετούντα πυρηνικά υποβρύχια.

Μέσα σε αυτό τα πλαίσιο τουλάχιστον δύο ρωσικά πυρηνικά ή επιθετικά υποβρύχιο θα περιπολούν μόνιμα στην Α.Μεσόγειο, ενώ υπάρχουν σκέψεις για ενεργοποίηση του αγκυροβολίου των Κυθήρων, το οποίο βρίσκεται σε διεθνή χωρικά ύδατα και αποτελούσε μία από τις ημισταθερές βάσεις του σοβιετικού Στόλου μέχρι το 1990!

Υπάρχει βέβαια η βάση της Ταρτούς στη Συρία, αλλά αν τα πράγματα σε ότι αφορά την πολιτική σταθερότητα στην χώρα, επιδεινωθούν τότε υπάρχουν σκέψεις να ζητηθούν "ναυτικές διευκολύνσεις" από την Κύπρο, η οποία διασώθηκε από τον Μηχανισμό Σήριξης χάρη στα ρωσικά δάνεια.

Σύμφωνα με το μαζικό πρόγραμμα ναυπηγήσεων που ξεκινά η Ρωσική Ομοσπονδία από το 2013, εκτός από το ένα αεροπλανοφόρο (του οποίου την ναυπήγηση θα ακολουθήσουν μέχρι το 2025, άλλα τρία) μέχρι το 2020 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των οκτώ υποβρυχίων κλάσης Borey και μέχρι δέκα επιθετικά υποβρύχια κλάσεως «Graney», δηλαδή υποβρυχίων-κυνηγών άλλων υποβρυχίων, κρούσης σκαφών επιφανείας και προβολής χερσαίων στόχων με βλήματα cruise.

Την ίδια στιγμή μέχρι να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των Borey, αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος των περιπολιών ανά τον πλανήτη αναβλήθηκε η απόσυρση των γιγαντιαίων στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων τρίτης γενιάς Typhoon και θα ξεκινήσει άμεσα πρόγραμμα αναβάθμισής τους ώστε να τους προσθέσουν αρκετά χρόνια – περίπου μια δεκαετία – επιχειρησιακού βίου.

Η απόσυρσή τους θα ξεκινήσει όταν ξεκινήσουν να εντάσσονται σε υπηρεσία τα οχτώ υποβρύχια κλάσεως «Borey», κάτι που αναμένεται να συμβεί περί το 2020. Στόχος της Ρωσία είναι να συνεχίσει την ναυπήγηση των Borey και μετά το 2020, έτσι ώστε να υπάρχουν πάντα σε υπηρεσία 15 υποβρύχια SLBM.

Βέβαια, κορυφαία θέση στην ρωσική πυρηνική αποτροπή έχουν τα νέα στρατηγικά βαλλιστικά βλήματα Bulava, τα οποία θα εξοπλίσουν και τα Borey αλλά και τα Typhoon.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές του πλέον προηγμένου υποθαλάσσια εκτοξευόμενου βλήματος παγκοσμίως από το πρώτο υποβρύχιο κλάσης Borey το «Yury Dolgoruky» στα πλαίσια δοκιμών για την πιστοποίηση του προγράμματος.

Το βλήμα έχει ακτίνα δράσης μεταξύ 8 και 10.000 χλμ και μεταφέρει μέχρι 10 MIRVs από τα οποία τα οπλισμένα (γιατί υπάρχουν και ψευδοκεφαλές παραπλάνησης) μεταφέρουν μία κεφαλή των 550 kT.

 

πηγή: defecnenet.gr

Λέξεις Κλειδιά: Ρωσία, υποβρύχια
Σχόλιο (1)
 • Όργανον του Παντοκράτορος Κυρίου ημών
  Ιησού Χριστού, η αγαπημένη μας αγία Ρωσία,
  με πένα το γνήσιο τέκνο της, Βλαδίμηρο Πούτιν, τον πιό αγαπημένο ηγέτη του κόσμου για τους ορθόδοξους Έλληνες
  και χορδές, τα πατριωτικά και ικανώτατα,
  πολιτικά στρατιωτικά και θρησκευτικά Ρωσικά επιτελεία.

  Άν θελήσει ο Θεός να ξεκινήσει να παίζει μουσική με το όργανο του αυτό,
  τότε όλος ο πλανήτης θέλει δεν θέλει,
  θα μάθει να χορεύει μπαλαλάϊκα...

  Αδελφέ μου Βλαδίμηρε ,παρακαλάω κάθε μέρα τον γλυκύτατο Θεό μας να σου φωτίζει το νού και να σε έχει
  άτρωτο και αήττητο απο τις μεθοδεύσεις και τις παγίδες των ύπουλων εχθρών σου και εχθρών όλων των λαών της Γής.
  Επίσης παρακάλεσα τον Θεό να σε δω κάποια μέρα απο κοντά ώστε να σε αγκαλιάσω και να σε φιλήσω πραγματικά.
  Πρός το παρόν σε αγκαλιάζω και σε φιλώ νοερά. ένας φτωχός Έλληνας 06.02.2012 14:36
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /