header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
Άρθρο
05.05.2012 17:45

Άλλο επιστολή Πρέσβη, άλλο επιστολή Πούτιν κ. Καρατζαφέρη...


Τη διαμαρτυρία του προς το ΑΜΠΕ εκφράζει, με επιστολή του προς το Πρακτορείο, ο ΛΑΟΣ για τη δημοσίευση ανταπόκρισης από τη Μόσχα, η οποία αναφερόταν στην επιστολή που εστάλη στον κ. Καρατζαφέρη από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην οποία ο Ρώσος εκλεγμένος πρόεδρος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τα συγχαρητήρια που του απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, με την ευκαιρια της εκλογής του.

      Η επιστολή που υπογράφεται από τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ Χαρίδημο Καλούδη, κάνει λόγο για «αόριστη επίκληση ρωσικών διπλωματικών κύκλων, προκειμένου να διαψεύσει την ύπαρξη επιστολής του πρωθυπουργού της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη η οποία διαβιβάστηκε μέσω της διπλωματικής οδού».

      Στην επιστολή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΛΑΟΣ διαμαρτύρεται ''εντονότατα'' για την -όπως υποστηρίζει- ''αήθη και εκτός ορίων πράξη του ανταποκριτή του ΑΜΠΕ στη Μόσχα'' ο οποίος όπως ισχυρίζεται ο ΛΑΟΣ ''ενώ γνώριζε όπως άλλωστε όλοι οι δημοσιογράφοι την ύπαρξη της επιστολής, εν τούτοις προχώρησε σκοπίμως σε κατασκευασμένη είδηση (ρωσικοί διπλωματικοί) κύκλοι με προφανή στόχο να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία της δήλωσης του κ.Καρατζαφέρη".

 

Η απάντηση του ανταποκριτή του ΑΜΠΕ:

Ο ανταποκριτής του ΑΜΠΕ Θ. Αυγερινός απαντώντας στην καταγγελία του ΛΑΟΣ επισήμανε:

      «Δεν υπάρχει τίποτε που θα μπορούσε να προστεθεί ή να αφαιρεθεί από τη χθεσινή ανταπόκριση του ΑΜΠΕ σχετικά με την "επιστολή Πούτιν προς Καρατζαφέρη", όπου ρωσικοί διπλωματικοί κύκλοι εξηγούν το αυτονόητο: ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μπορούσε ποτέ να ταχθεί υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.

      Αν ο κ. Καλούδης ήταν πιο προσεκτικός θα συνειδητοποιούσε ότι εκτός από τις ανώνυμες, για τους δικούς τους λόγους, πηγές, μίλησε και επωνύμως ο αρμόδιος εκπρόσωπος της ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Α. Ζάνιν, ο οποίος δήλωσε ότι αδυνατεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα περί "επιστολής Πούτιν", γιατί δεν έχει οποιαδήποτε πληροφορία για το θέμα.

      Άλλωστε ο καθείς πλέον κατάλαβε ότι δεν υπάρχει "προσωπική επιστολή Πούτιν", αλλά τυπική ευχαριστήρια επιστολή του Ρώσου Πρέσβη κ. Τσχικβισβίλι για τα συγχαρητήρια, που είχε αποστείλει στον εκλεγμένο πρόεδρο της Ρωσίας ο κ. Καρατζαφέρης. Τα περί "αήθους" και "κατασκευασμένης" είδησης επιστρέφονται στον κ. Καλούδη και επ΄ ευκαιρίας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου και θα ζητήσω την προστασία της ΕΣΗΕΑ για την ασυνήθιστη επίθεση ενός κοινοβουλευτικού κόμματος σε ασκώντα το λειτούργημά του, δημοσιογράφο».

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λέξεις Κλειδιά: επιστολή, Καρατζαφέρης, Πούτιν
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /