header Ελλάδα Κύπρος Ρωσία Κοινοπολιτεία Αθήνα
Θεσσαλονίκη
Λευκωσία
Αγία Πετρούπολη
Μόσχα
skyline
Άρθρο
04.09.2013 12:57

Η Συρία στο «τραπέζι» των ισχυρών του πλανήτη στη Σύνοδο G20 Ξεκινούν οι εργασίες στην Αγία Πετρούπολη


Της Μίνας Αγγελίνας

 

O Ομπάμα επιθυμεί να κερδίσει τη διεθνή υποστήριξη για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Οι ηγέτες των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του πλανήτη, ξεκινούν τη Σύνοδο Κορυφής της ομάδας των G-20 στο παλάτι του Κωνσταντίνου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας την Πέμπτη, με βασικό στόχο στην ατζέντα των συζητήσεων, την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομία.

 

Αν και δεν είναι προγραμματισμένη μία κατ΄ιδίαν συνάντηση Ομπάμα- Πούτιν, οι δύο άνδρες θα δώσουν το παρών στη σύνοδο όπου κυρίαρχο θέμα ήταν η παγκόσμια οικονομία. Ωστόσο, στην ατζέντα της συνόδου μπήκε... σφήνα το συριακό. Εκτός από τους ηγέτες των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών θα παραστούν και υπουργοί Εξωτερικών προκειμένου να συζητήσουν για το συριακό ζήτημα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, έχοντας λάβει το πράσινο φως από την Γερουσία για να πατήσει τη σκανδάλη, προσέρχεται εμφανώς ενισχυμένος στη σύνοδο αν και θα πρέπει το χρονοδιάγραμμα του πολέμου κατά της Δαμασκού να εγκριθεί από την Ολομέλεια της Βουλής και εν συνεχεία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πριν ξεκινήσουn οι εργασίες των G20, ο πλανητάρχης θα συναντηθεί με ομοφυλόφιλους ακτιβιστές στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. 

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να δεχτεί ασφυκτικές πιέσεις από τους ηγέτες για να συναινέσει σε μία στρατιωτική επέμβαση κατά της Δαμασκού αν και ο ίδιος τα τελευταία 24ωρα έχει μαλακώσει τη στάση του δηλώνοντας πως, άπαξ και υπάρξει απόφαση του Σ.Α του ΟΗΕ για σταυωτική επέμβαση και αποδειχθεί η χρήση χημικών από το καθεστώς Ασαντ, η Μόσχα θα μπορούσε να επιτρέψει μία στρατιωτική δράση κατά του συριακού καθεστώτος.

Από την πλευρά της, πάντως, η Δαμασκός έσπευσε να υποβαθμίσει τις δηλώσεις Πούτιν επισημαίνοντας πως η Μόσχα δεν έχει αλλάξει στάση στο συριακό. 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Αν και διαδηλώσεις κατά διεθνών συνόδων που συχνά φιλοξενεί η Ρωσία είναι πολύ λιγότερες στη χώρα αυτή, από ότι στα δυτικά κράτη, εν τούτοις το Κρεμλίνο έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για την συνάντηση. Μεταξύ αυτών είναι και η σχεδόν πλήρης απενεργοποίηση του αεροδρομίου Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος στη Ρωσία.

πηγή: Πρώτο Θέμα

Λέξεις Κλειδιά: Ομπάμα, G-20, Αγία Πετρούπολη, Συρία
σχόλια (0)
Ποια είναι η γνώμη σας;
Επιλέξτε εικονίδιο
highlights
θεματικές
Σχολιάστε τώρα!

Θα ήθελα ένα άρθρο για τη Ρωσική ηγεσία και πως νομιμοποιήθηκε. / Καρφιώτης ΠάνοςΤην ανατίναξη του λιμανιού της Σεβαστούπολης στην Κριμαία ζητούσαν οι Βρετανοί καθοδηγητές της Integrity Initiative! / Hello / LeonidasΠώς κατασκευάζεται το «αυθόρμητο» αντιρωσικό κλίμα με χρήμα του Foreign Office / Πρέπει να ντρέπεστε με τόσα ψέματα που γράφετε αλλα από τον Λιατσο τι άλλο να περιμένει κανείς... / Μζια Γκουρεσιδζε«Χοντροκομμένη προβοκάτσια με έξωθεν υποκίνηση», χαρακτηρίζει η Μόσχα την υπόθεση της απέλασης των Ρώσων διπλωματών / Θανάσης ΑυγερινόςΑπουστα!!!!οι ρίζες μας!! Είμαστε εμείς και δεν ξεχνάμε!!! / Tula fotiadou 18022020Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα όμηρος βρώμικων παιχνιδιών και έξωθεν πιέσεων / Θανάσης ΑυγερινόςΤι καλά παιδιά αυτοί οι Εγγλέζοι πολιτικοί ! Μπουμπούκια ! Εκεί γεννήθηκε και η κοινοβουλευτική ολιγαρχία ! Στην Ελλάδα αυτό το σύστημα το λένε Δημοκρατία... / Γεώργιος Δημόκριτος ΒαμβακούσηςΥΠΕΞ Ρωσίας: "Πίσω από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η Ουάσιγκτον" / Θανάσης Αυγερινόςδοκιμασμενη συνταγη και νοστιμη, μονο που χρειαζεσαι μεγαλα ξυλακια για να κανετε τα μεγαλα σουβλακια, εγω συνηθως παιρνω απο εδω, νομιζω υπαρχουν και στο φυλλαδιο... / BillyΠαυλόπουλος: Η συνεργασία Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίζεται και ο πολιτισμός μας ενώνει ακόμα περισσότερο / polu kako / tasosΈνα ιστορικό κτίριο της Σεβαστούπολης, η καθολική εκκλησία του Αγίου Κλήμη, κατοπινός κινηματογράφος «Φιλία», επιστρέφεται στο ποίμνιό της / ОТЛИЧНО / МАКРИΠούτιν: Φυσικά και δεν κατέρριψε η Ρωσία το Boeing της Μαλαισίας / θα γαμησουμε την τουρκια / κλημηςΜια γέφυρα ένωσε Ρωσία και Κριμαία (ΒΙΝΤΕΟ) / ο εσθονος ηταν πρακτορας της εε και καλως φυλακιστηκε / β.χ.τουρκαντωνηςΠούτιν: Η Ρωσία είναι έτοιμη για διάλογο με τις ΗΠΑ /