14.10.2010 01:44
Και η Πετρούπολη πάει Κύπρο Θανάσης Αυγερινός

Εγκαινιάστηκε το εθνικό τουριστικό περίπτερο της Κύπρου στη διεθνή έκθεση INWETEX της Αγίας Πετρούπολης, όπου συμμετέχουν περισσότερες από 40 κυπριακές τουριστικές εταιρείες, πράκτορες και ξενοδοχεία.

 

Τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ Κλεοπάτρα Μυλωνά και ο διευθυντής του Γραφείου του σε Ρωσία και Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών Δημήτρης Δημητρίου, οι οποίοι είχαν από σήμερα και σειρά συναντήσεων με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της ρωσικής αγοράς, που εξειδικεύονται στην Κύπρο.

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα βοηθήσει καθοριστικά στην ανάπτυξη της αγοράς το μνημόνιο συνεργασίας για τον τουρισμό, που υπεγράφη κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και τις συνομιλίες του με τον Πρόεδρο Χριστόφια στην Κύπρο», δήλωσε η κα Μυλωνά, η οποία εξήγησε ότι «πρόθεση και αποστολή του ΚΟΤ είναι να βολιδοσκοπήσουμε τις προθέσεις των πρακτόρων για την επόμενη θερινή σεζόν και να βοηθήσουμε ώστε να διατηρηθούν κατά το δυνατό οι υπάρχουσες θέσεις και στην αγορά του χειμώνα».

Όπως είπε η Κ.Μυλωνά από την Αγία Πετρούπολη καταγράφεται ήδη μια αύξηση της τάξης του 14-15 % για τη φετινή περίοδο, που συμβάλει στη συνολική του τουλάχιστον 50 % μέχρι στιγμής, καθώς όπως υπολογίζεται οι αφίξεις Ρώσων τουριστών θα ξεπεράσουν τις 200.000 ως το τέλος της χρονιάς και το ποσοστό της αύξησης θα αγγίξει το 60 %, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης.

Πολύ θετικό χαρακτήρισε ο κ. Δημητρίου το γεγονός ότι θα διατηρηθεί τη χειμερινή περίοδο η πτήση της Euricypria από Αγία Πετρούπολη για Πάφο, ενώ έχει ανακοινωθεί άλλη μία πτήση της κρατικής Rossia προς Λάρνακα κάθε Κυριακή.

Συνολικά εκτιμάται ότι το χειμώνα θα πετούν τη χειμερινή περίοδο από Μόσχα τουλάχιστον επτά πτήσεις της Aeroflot και τρεις της Cyprus Airways, ενώ ο αριθμός αυτός μπορεί και να αυξηθεί, όταν οριστικοποιηθεί το πτητικό πρόγραμμα όλων των εταιρειών.

Η Ρωσία κατέχει πλέον τη δεύτερη θέση για την τουριστική αγορά της Κύπρου και οι βίζες για τους Ρώσους πολίτες εκδίδονται πλέον εντός 24 ωρών, εκ των οποίων οι περισσότερες αξιοποιώντας το καθεστώς της ηλεκτρονικής έκδοσης της λεγόμενης προβίζας.

 

πηγή: ΚΥΠΕ

Λέξεις Κλειδιά: περίπτερο, INWETEX ,Εγκαινιάστηκε,Πετρούπολη,Μυλωνά