14.10.2010 05:59
Ρώσοι αστέρες της ροκ ήπιαν μπίρες με τον Μεντβέντεφ Αχιλλέας Πατσούκας

Υστερα από τον περίπατό του με τον Μπόνο στο Σότσι και τα μαθήματα γυμναστικής που δέχθηκε τη Δεύτερα από τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποφάσισε να ροκάρει. Εχοντας στην παρέα του μερικούς από τους διασημότερους Ρώσους ροκάδες, όπως τον Μπορίς Γκρεμπνεσκόφ, τον Αλεξέι Κόρτνεφ και τον Αντρέι Μακάρεβιτς, πήγε στο διάσημο τζαζ μπαρ του τελευταίου, το Rhythm and Blues Caf.

 

Πίνοντας μπίρες και με χαλαρή διάθεση, οι τέσσερις άνδρες συζήτησαν για πολλά θέματα, όπως την πιθανή μετακίνηση του αγάλματος του Μεγάλου Πέτρου από τον ποταμό Μόσχοβα, καθώς και την ανέγερση του πύργου Οχτα της Γκαζπρόμ στην Αγία Πετρούπολη. Οι τρεις ροκάδες συνεχάρησαν τον Ρώσο πρόεδρο για την πρόσφατη απόφασή του να βάλει φρένο στις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου στο δάσος του Χίμκι, λίγο έξω από τη Μόσχα. Από το μενού της συζήτησης δεν έλειψε η αναφορά στο θέμα του αντικαταστάτη του Γιούρι Λουζκόφ στον Δήμο της Μόσχας, με τον Ρώσο πρόεδρο να αποκαλύπτει πως σύντομα θα ανακοινώσει την απόφασή του.

Από την παρέα έλειπε ένας άλλος διάσημος Ρώσος ροκάς, ο Γιούρι Σεφτσούκ, που πριν από λίγους μήνες σε γκαλά στην Αγία Πετρούπολη είχε διαπληκτιστεί φραστικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για θέματα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εξιστορώντας την αγάπη του προς τη μουσική, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ αποκάλυψε πως ως φοιτητής στην Αγία Πετρούπολη έκανε τον DJ σε βραδιές στο γυμνάσιο, ενώ μιλώντας για τις προτιμήσεις του αναφέρθηκε στους Deep Purple και Led Zeppelin.

Αρκετά χιλιόμετρα νοτιότερα, στην Αμπχαζία, τα τρυπάνια της ΡΟΣΝΕΦΤ έχουν πιάσει δουλειά αναζητώντας πετρέλαιο στην υφαλοκρηπίδα. Οπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της αποσχισθείσης από τη Γεωργία Δημοκρατίας, η εξεύρεση «μαύρου χρυσού» από τη ΡΟΣΝΕΦΤ είναι ζήτημα λίγου χρόνου, καθώς από την περίοδο της ΕΣΣΔ είχαν γίνει έρευνες από τις οποίες είχαν διανοιχθεί 22 πηγάδια πετρελαίου που έμειναν ανεκμετάλλευτα.

Οπως αποκάλυψε ο Σεργκέι Μπαγκάπς, την περίοδο του εμπάργκο από τη Γεωργία, είχαν προχωρήσει στο άνοιγμα ενός πηγαδιού. Η ποιότητα του πετρελαίου ήταν εξαιρετική, ωστόσο, λόγω έλλειψης τεχνικών μέσων για τη διύλισή του, αναγκάστηκαν να το κλείσουν πάλι.

 

πηγή: Καθημερινή 

Λέξεις Κλειδιά: Μεντβέντεφ,ροκ,μπαρ,αστέρες,μπίρες