16.08.2010 03:19
Φιλέτο αλά Στρογκανώφ

Υλικά:
500 γρ. χοιρινό φιλέτο (Ψαρονέφρι)
1 ½ κουταλάκι πάπρικα
250 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, κομμένα ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
200 ml. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές φυτικό λάδι


Οδηγίες συνταγής
Κόβουμε το χοιρινό σε λεπτές λωρίδες, το πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε τη μια κουταλιά λάδι σ' ένα βαρύ τηγάνι και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Μετά από 10 λεπτά τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε από τα υγρά τους και τα βάζουμε σ' ένα πιάτο.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε το χοιρινό και το μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα και τα μανιτάρια με τα κρεμ μύδια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Διάρκεια : 20 λεπτά