27.08.2010 03:17
Κοτόπουλο Κιέβου

Υλικά:
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Από τα βασικά υλικά
50 γραμμάρια βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες συνταγής
Κάνουμε μία βαθιά τομή σε κάθε πλευρά του φιλέτου. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και ανακατεύουμε το βούτυρο με το μαϊντανό και το σκόρδο. Σε κάθε σχισμή βάζουμε από το μείγμα βουτύρου, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και βουτάμε τα κομμάτια στο αυγό. Ακολούθως πανάρουμε με το αλεύρι, βουτάμε εκ νέου στο αυγό και στο τέλος στη φρυγανιά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φιλέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 50 λεπτά