27.08.2010 03:14
Μαντί

Υλικά:

300 γρ κιμας (καλυτερα αναμικτος αρνι,χοιρινο,και μοσχαρι)
1 κρεμυδι
αλατι-πιπερι

για τη ζυμη
1/2 κιλο αλευρι
λιγο λαδι(2 κουταλιες της σουπας)
λιγο αλατι
χλιαρο νερο(οσο παρει)

1 ντοματα
1κυβο κνορ
λιγο βουτυρο(βιταμ)

τριμενο τυρι(οτι θελετε)


Εκτέλεση
Κανω τη ζυμη και μεχρι να ξεκουραστει λιγακι,ετοιμαζω το κιμα.
τριβω το κρεμυδι και το ανακατευω πολυ καλα με το κιμα βαζοντας αλατι και πιπερι.
ανοιγω φυλο το οποιο κοβω σε μακροστενες λωριδες και στη συνεχεια σε τετραγωνα κοματακια 4 εκατοστα περιπου.
Στα τετραγωνακια αυτα λοιπον βαζουμε λιγο κιμα,και τα κλεινουμε απο τις ακρουλες τους ετσι ωστε να σχηματισουμε μικρα πουγγακια.
Σε μια κατσαρολα σωταρω το βουτυρο (1 κουταλια της σουπας περιπου)με μια τριμενη ντοματα 1 κυβο και συμπληρωνω 3 ποτηρια νερο αλατι και πιπερι.
Οταν βρασει ριχνω τα πουγγακια,ανακατευω και τα αφηνω 15-20 λεπτα.
Σερβιρω με ψιλοκομενο δυοσμο και πασπαλιζω με φρεσκοτριμενο τυρι!
Συνοδευεται και με γιαουρτι