28.04.2011 15:24
Μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο Γερεβάν με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών

 Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Γερεβάν απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή εκλογών, φωνάζοντας ρυθμικά "νίκη, νίκη".

 

    Αυτή ήταν η πρώτη φορά που δόθηκε άδεια για διαδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της αρμενικής πρωτεύουσας, από το 2008. Τότε, μετά τις προεδρικές εκλογές, είχαν ξεσπάσει βίαιες ταραχές και συγκρούσεις με την αστυνομία και πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης.

    "Σήμερα είναι μια πραγματική νίκη για μας. Οι αρχές άρχισαν να υποχωρούν", δήλωσε ένας διαδηλωτής.

    "Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συγκεντρωθούμε στις 31 Μαΐου μαζί με τους φίλους μας που θα έχουν αποφυλακιστεί", είπε ο πλήθος ο Λεβόν Τερ-Πετροσιάν, ο ηττημένος των εκλογών του 2008, αναφερόμενος στην επόμενη προγραμματισμένη διαδήλωση.

    Μετά τις αλλεπάλληλες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης τους τελευταίους μήνες, ο πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, επικοινώνησε την Τετάρτη με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και τους πρότεινε να συνεργαστούν με τις αρχές. "Σήμερα έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση και μια αντιπολίτευση που δεν επιτρέπει στις αρχές να χαλαρώσουν. Συνεργαζόμενοι πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά για τη χώρα μας", είπε ο Σαρκισιάν.

    Οι υποστηρικτές του Σαρκισιάν επιδοκίμασαν τη στάση του προέδρου θεωρώντας ότι προκρίνει το διάλογο έναντι της αντιπαράθεσης.

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λέξεις Κλειδιά: υποστηρικτές,αντιπολίτευση,Γερεβάν,εκλογές,Σαρκισιάν