15.10.2011 12:43
Ο Μεντβέντεφ συναντήθηκε με τους υποστηριχτές του

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντιεφ το Σάββατο είχε στο κέντρο της Μόσχας συνάντηση με τους οπαδούς του.


«Όλοι, όσοι συγκεντρώθηκαν εδώ, θέλουν να δουν τη χώρα μας μεταβαλλόμενη, υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό, στον ένα ή τον άλλο βαθμό υποστηρίζουν τη γραμμή της τελευταίας περιόδου, συνεπώς, είστε υποστηρικτές μου, είπε ο Μεντβέντεφ διευκρινίζοντας το στόχο της συνάντησης. Οι μετέχοντες στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι του πολιτισμού και της τέχνης, αθλητές, μουσικοί, επικεφαλής ρωσικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, γνωστοί εκπρόσωποι της διαδικτυακής κοινότητας και μπλόγκερς.

Αναφερόμενος στις αμοιβαίες του σχέσεις με τον πρωθυπουργό  Πούτιν, ο Μεντβέντεφ είπε: «Στην καθημερινή ζωή, δεν ξέρω, ίσως ελάχιστοι θα το πιστέψουν, όπως πραγματικά δεν είμαστε αντίπαλοι, είμαστε στενοί σύντροφοι, απλώς φίλοι, ήδη εδώ και 20 χρόνια, διαφορετικά ούτε καν θα είχα πολιτική καριέρα στη Μόσχα».

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι πάντα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα κατάσταση. «Η αξιολόγησή μου, ο βαθμός εμπιστοσύνης και η αξιολόγηση του Β. Πούτιν είναι υψηλές, όμως η δική του αξιολόγηση είναι υψηλότερη», - δήλωσε ο τωρινός Πρόεδρος. «Είμαστε πρακτικοί πολιτικοί και όχι ονειροπόλοι, - εξήγησε ο Μεντβέντεφ αναφερόμενος στην απόφαση για την πρόταση της υποψηφιότητας του  Πούτιν στο αξίωμα του Πρόεδρου της χώρας εκ μέρους του κόμματος "Ενωμένη Ρωσία".

Από την άλλη, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την πολιτική. «Παρόλο που έχει ληφθεί απόφαση... χωρίς περιττή σεμνότητα σας λέω ότι δεν είμαι διατεθειμένος να υποτιμήσω το δυναμικό μου, το οποίο ακόμα, κατά την άποψή μου, δεν έχει υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου. Αυτό το δυναμικό είναι αρκετά σημαντικό, γι΄αυτό ακριβώς δεν έχω δικαίωμα να ξεγελάσω εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι πριν λίγα χρόνια μου εμπιστεύτηκαν την εξουσία και οι οποίοι εναπόθεταν σε μένα ελπίδες για το μέλλον. Δεν έχω δικαίωμα να ξεγελάσω τους ανθρώπους, οι οποίοι πραγματικά πίστεψαν στην ανάγκη του εκσυγχρονισμού του κράτους μας, της οικονομίας μας, της κοινωνίας μας. Απ΄αυτή την άποψη νιώθω την ευθύνη μου. Γι΄αυτό ακριβώς αποφάσισα να παραμείνω στην πολιτική, να συνεχίσω να εργάζομαι και να ασχολούμαι με συγκεκριμένα έργα», - είπε ο Μεντβέντεφ.

Ο Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι είναι ανάγκη να αλλάξει στη Ρωσική Ομοσπονδία το σύστημα κρατικής διεύθυνσης, συγκεκριμένα να σχηματιστεί «μεγάλη κυβέρνηση», η οποία θα εργάζεται μαζί με το κόμμα της εξουσίας και την κοινή γνώμη.

Οι αλλαγές του πολιτικού συστήματος στη Ρωσία πρέπει να συνεχιστούν, δήλωσε ο Πρόεδρος. Και σ΄αυτό τον τομέα, - είπε, αποτέλεσμα ήδη υπάρχει – έχει μειωθεί το κατώτατο όριο για το πέρασμα ενός κόμματος στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή), έχουν μειωθεί οι δυνατότητες κατάχρησης στις εκλογές και κατά την καταμέτρηση των ψήφων.

Η νίκη της "Ενωμένης Ρωσίας" στις εκλογές εγγυάται στη χώρα συνέχιση της ανάπτυξης, δήλωσε ο ρώσος Πρόεδρος. «Ο ρόλος-κλειδί θα ανήκει στις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα καταλάβουν κεντρικές θέσεις βάσει των αποτελεσμάτων των εκλογών, - είπε ο Μεντβέντεφ. Αν μπορέσει να νικήσει σ΄αυτές τις εκλογές η "Ενωμένη Ρωσία", αν κατορθώσει να νικήσει στις προεδρικές εκλογές, αυτό θα αποτελεί εγγύηση ότι θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη».

 

πηγή: greek.ruvr.ru

Λέξεις Κλειδιά: Μεντβέντεφ,συναντήθηκε,υποστηριχτές