03.11.2011 18:28
Ο κόσμος περιμένει \"καλές ειδήσεις\", όχι \"εξωτικότητες και λαϊκισμό\" από την Ελλάδα, λέει ο Ντ.Μεντβιέντεφ

Ο κόσμος περιμένει "καλές ειδήσεις από την Ελλάδα και όχι ειδήσεις εξωτικές ή λαϊκιστικές", δήλωσε σήμερα στις Κάννες ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

 

Ο Μεντβέντεφ αναφερόταν στην αβεβαιότητα στην οποία έχει βυθιστεί το μέλλον της ευρωζώνης μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης της χώρας.
"Όλος ο κόσμος περιμένει ασφαλώς καλές ειδήσεις από την Ελλάδα, καλές και όχι ειδήσεις εξωτικές και λαϊκιστικές", δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε ομιλία του ενώπιον επιχειρηματιών από χώρες της Ομάδας των Είκοσι (G20).
"Ελπίζω ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε πάρα πολύ", συνέχισε. Ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε εξάλλου πως οι Ευρωπαίοι δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα στα μέτρα για την καταπολέμηση της κρίσης του χρέους και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους.
"Δεν θα ήθελα να πληγώσω κανέναν, όμως οι ενέργειες των εταίρων μας θα έπρεπε να είναι πολύ πιο δυναμικές και πολύ πιο σθεναρές για να αποκαταστήσουν την τάξη", δήλωσε, "αλλιώς θα είμαστε για καιρό ακόμη όμηροι αυτών των προβλημάτων".
Ο Μεντβέντεφ υπενθύμισε εξάλλου πως η Ρωσία θα συμμετείχε "σε προγράμματα χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον μέσω του ΔΝΤ".

 

  πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λέξεις Κλειδιά: Μεντβέντεφ,G20,ευρωζώνη,ΔΝΤ,χρέος,Κάννες,Ρωσία