07.06.2012 16:08
Σεμινάριο προώθησης της Κύπρου στη Ρωσία

Η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με τον ελεγκτικό οίκο PwC, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών τους για προώθηση της Κύπρου σαν ένα διεθνές επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο, διοργάνωσαν σεμινάριο στη Μόσχα με θέμα «Ευκαιρίες για Ρωσία και Κύπρο σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό περιβάλλον».

 

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Τράπεζας, το σεμινάριο επικεντρώθηκε στις τελευταίες τάσεις της ρωσικής φορολογικής νομοθεσίας και πώς αυτές επηρεάζουν τις επενδύσεις μέσω Κυπριακών εταιριών.

Ο Λούης Ποχάνης, Ανώτερος Διευθυντής του Τομέα Διεθνών Τραπεζικών Υπηρεσιών της Τράπεζας Κύπρου παρουσίασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου και το ρυθμιστικό του περιβάλλον, καθώς και το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ειδικοί σε φορολογικά θέματα από την PwC Ρωσίας σχολίασαν τη νέα προσέγγιση των ρωσικών φορολογικών αρχών σε σχέση με το διεθνή φορολογικό προγραμματισμό και πώς αυτή μπορεί να επιφέρει αλλαγές στα επιχειρηματικά μοντέλα των εταιρειών με παρουσία στην Κύπρο, ενώ ειδικοί από την PwC Κύπρου προέβησαν σε μια εις βάθος επισκόπηση των φορολογικών εξελίξεων στην Κύπρο.

Αντιπροσωπεύοντας τις κυπριακές αρχές, ο Διευθυντής του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, Γιώργος Πούφος, ανέλυσε την προσέγγιση των κυπριακών φορολογικών αρχών, ενώ η κ. Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, ανέλυσε τις εξελίξεις που αφορούν την Επιτροπή. ις παρουσιάσεις των ομιλητών ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο.

 

Πηγή :sigmalive.com

Λέξεις Κλειδιά: Κύπρος,Ρωσία,Μόσχα,Τράπεζα