16.02.2013 06:42
Κάλεσμα Rehn στη Ρωσία για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου

Κάλεσμα στη Ρωσία να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου επεκτείνοντας τις ωριμάνσεις ή μειώνοντας τα επιτόκια στα δάνεια που της έχει χορηγήσει δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε., Olli Rehn.

 

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Rehn σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μόσχα, τόνισε πως θα είναι «φυσικό» η Ρωσία να συμβάλλει στο πρόγραμμα λόγω των στενών σχέσεων με την Κύπρο.

Η Ρωσία το 2011 δάνεισε στην Κύπρο 2,5 δισ. ευρώ καθώς η τελευταία είχε χάσει την πρόσβαση στις αγορές. Το δάνειο λήγει το 2016 αλλά Κύπριοι αξιωματούχοι εκτιμούν πως θα επεκταθεί έως το 2022.

Ο Rehn αναφέρθηκε επίσης και στην απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM λέγοντας πως δεν θα συμβεί χωρίς προϋποθέσεις και την ανάμιξη των χωρών που βρίσκονται οι τράπεζες.


Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε επίσης πως η Ευρωζώνη βγαίνει από την κρίση και πως οι κίνδυνοι που συνδέονται με τη διάλυσή της έχουν πλέον εξαφανιστεί, προσθέτοντας ωστόσο πως οι χώρες πρέπει να συνεχίσουν τις αλλαγές στις δομές των οικονομιών.


Πηγή: capital.gr

Λέξεις Κλειδιά: Κάλεσμα,Ρωσία,Olli Rehn,Κύπρος