08.04.2013 10:28
Το Global Russia Business για δεύτερη χρονιά στην Κύπρο

Το διεθνούς εμβέλειας επιχειρηματικό συνέδριο «Global Russia Business Meeting 2013» φιλοξενεί στην Κύπρο ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). Το Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό το διήμερο 14 και 15 Απριλίου 2013, διοργανώνεται από τον οργανισμό Horasis Global Visions Community και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. 
 

Το Global Russia Business Meeting, που διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην Κύπρο, αποτελεί μια από τις κορυφαίες συναντήσεις ηγετικών στελεχών επιχειρήσεων και ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων από τη Ρωσία και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βρετανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ελβετία και το Λουξεμβούργο. Βασικός στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση και ανάλυση των προκλήσεων και ευκαιριών ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ρωσία στο σημερινό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Ο πρόεδρος του CIPA Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, δήλωσε ότι η διοργάνωση του συνεδρίου στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα σημαντική, τόσο λόγω του επιπέδου, του αριθμού και των χωρών προέλευσης των συνέδρων, όσο και λόγω της χρονικής στιγμής που πραγματοποιείται. «Η διοργάνωση του Συνεδρίου στην Κύπρο τη συγκεκριμένη περίοδο, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για τους στενούς δεσμούς Κύπρου - Ρωσίας και αναμένεται να ενισχύσει την προσπάθειά μας για προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων. Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία και το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, το Συνέδριο αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διατηρεί η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός». Οι ξένες επενδύσεις, τονίζει ο κ. Αγκαστινιώτης, αποτελούν σήμερα ακόμη πιο σημαντικό συντελεστή για το επιχειρηματικό περιβάλλον, την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Horasis Global Visions Community, δρ Frank Richter, ανέφερε ότι μετά τη μεγάλη επιτυχία του Συνεδρίου το 2011 και τη θερμή φιλοξενία, ο οργανισμός επέλεξε να διοργανώσει ξανά την εκδήλωση στην Κύπρο, μια χώρα που, όπως είπε, αντιμετωπίζει σήμερα δυσκολίες και πρέπει να υποστηριχθεί από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών επιχειρηματικών ομίλων. Ο δρ.Richter πρόσθεσε ότι η Κύπρος θα ανακάμψει γρήγορα και θα συνεχίσει να προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο πλεονεκτημάτων σε ξένους επενδυτές.
Το Συνέδριο στηρίζουν αρκετοί διεθνείς και ρωσικοί Οργανισμοί, ενώ αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στρατηγικοί εταίροι του Συνεδρίου είναι η Baker & McKenzie και η Eurobank Cyprus. Άλλοι χορηγοί του Συνεδρίου είναι η PwC, η TMF και η CYTA.

πηγή: Sigma Live
 

 

Λέξεις Κλειδιά: Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων,Global Russia Business Meeting 2013,Λεμεσός,Νίκος Αναστασιάδης,Ρωσία